2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 26. 05:41, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: SziaKomárom.sk

Komáromban járt a Köztársasági elnök

Komáromban járt a Köztársasági elnök

Egyebek mellett a városi piacra is ellátogatott Zuzana Čaputová köztársasági elnök szerdai, komáromi látogatása során, sőt, érkezését követően első útja ide vezetett.

Az államfő azonban nem zöldséget és gyümölcsöt akart vásárolni, hanem a helyi termelőkkel értekezett. Ezt követően a járás polgármestereivel folytatott tárgyalást a Városháza épületében. Nem maradtak el a környezetvédelmi témák sem, a tárgyaláson szóba került a csallóközi vizekre veszélyt jelentő sertésfarmok kérdése, de kitértek a szúnyogirtás központi támogatásának hiányára is.

Keszegh Béla polgármester a közlekedési fejlesztések hiányára és az ezzel kapcsolatos gondokra hívta fel Čaputová elnök asszony figyelmét, amely nem csak a gazdasági fejlődés korlátja, de a kritikus tranzitforgalom miatt a lakosok biztonságát is veszélyezteti. Az érintett témákban a polgármesterek a köztársasági elnök támogatását kérték.

Zuzana Čaputová mézből készült termékeket kapott ajándékba, amelyek a komáromi erődben található kaptárakból származnak – írja a SziaKomárom.sk városi portál. A képek forrása szintén a komáromi weboldal volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.