2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 06. 23:28, vasárnap | Helyi
Forrás: SziaKomárom.sk / MTI

Komárom is ott volt a budapesti Utazás Kiállításon

Komárom is ott volt a budapesti Utazás Kiállításon

Egy előző cikkünkben arról számoltunk be, hogy Csallóköz volt a 44. budapesti Utazás Kiállítás szlovák pavilonjának vasárnapi díszvendége, most pedig essen pár szó Komáromról is.

Ünnepélyes keretek között tegnap nyílt meg Budapesten a Hungexpo H pavilonjában a 44. Utazás kiállítás, ahol Dél-Komárom is képviselteti magát - írja a SziaKomárom.sk cikke.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója a megnyitón hangsúlyozta, a turizmus húzóágazat Magyarországon. Az idén 44 éves Utazás Kiállításon 30 ország 100 kiállítója vesz részt. Egyiptom külföldi díszvendégként először állít ki, Veszprém pedig a belföldi vendég, amely 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa címet viseli majd.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy a válság során egy év alatt 73 százalékkal esett vissza a turisták száma világszerte, a bevételek pedig lényegében a felére csökkentek. A kormány ezért úgy látta, most van itt az ideje fejlesztéseket végrehajtani: a turizmusfejlesztésre fordított források a járvány első évében meghaladták a 800 milliárd forintot, ennek keretében országszerte negyven új szálloda épül, illetve 14 ezer magánszálláshely, közel 600 panzió és 114 strand korszerűsödik. Hozzátette, hogy vidéken 90 milliárd forintos turizmusfejlesztési program indult, aminek köszönhetően 2021-ben 9,4 millió ember 29 millió vendégéjszakát töltött el az ország szálláshelyein.

A programon Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztosa és Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke is részt vett. Proczeller Tamás, a dél-komáromi Tourinform vezetője elmondta, nagyon örül, hogy ismét megrendezésre kerülhetett az expo, hiszen két év kihagyás után így végre Komárom ismét fókuszba kerülhet.

"Bármerre is nézünk a városban, kincseket látunk, a Szépművészeti Múzeum andtik szobormásolat gyűjteményének otthont adó Csillagerőd, a Monostori erőd, a Brigetio Gyógyfürdő, a WF Szabadidőpark, és a nemsokára megnyíló Brigetio Látogatóközpont, valamint a helyi szállodák, éttermek mind-mind szeretettel várják a hozzánk látogatókat. Itt a pedig helyszínen még szombatig várjuk az érdeklődőket," tette hozzá a turisztikai szakember.

(SziaKomárom.sk az MTI cikke alapján)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.