2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Október 07. 16:54, péntek | Sport
Forrás: Komárom Város facebook oldala

Komárom • Átadták az Év sportolója-díjakat

Komárom • Átadták az Év sportolója-díjakat

Október 5-én tartották Komáromban a 2020-as és a 2021-es év legjobb sportolóinak járó városi díjak átadását. A koronavírus okozta járvány miatt idén rendhagyó módon két szezon sportolóit díjazták egy eseményen.

Forrás: Komárom Város facebook oldala

2020 és 2021 legjobb komáromi sportolóit díjazták azon a Sportgálán, amelyre tegnap délután, 2022. október 5-én került sor. Az esemény rendhagyó volt abból a szempontból, hogy idén két évet összevontak – a tavalyi gála a járvány miatt maradt el.

facebook-hír/Komárom Város

A sportklubok jelöléseit az önkormányzat mellett működő sportbizottság értékelte ki, így lettek kiválasztva a legjobb sportolók. A teljesítményeket a bizottság elnöke és alelnöke, Kovács Dávid és Mihalička Robert méltatta, a díjakat pedig Keszegh Béla polgármester és Ondrej Gajdáč alpolgármester adta át, a bizottság vezetőivel közösen.
Az elmúlt években is rendkívüli eredményeket hoztak a komáromi sportolók, ezzel öregbítve városunk hírnevét és motiválva a fiatalokat és időseket is a sportolásra. Külön köszönet jár az Európa Hotelnek, hogy az ünnepi fogadással támogatta sportolóinkat.

A 2020-as év legjobb Komáromi sportolói:

Ifjúsági – olimpiai sportág – egyéni kategóriában: Podleiszek Filip, a Kajak & kanoe klub Komárom sportolója

Gimnazista diák, 8 éves kora óta kajakozik. Lelkiismeretes hozzáállásával egyre jobb helyezéseket ért el a világversenyeken. Kvalifikálta magát az Olimpiai reménységek versenybe, mely sajnos a világjárvány miatt nem került megrendezésre, sok más világversenyhez hasonlóan. Filip célja, hogy olimpiai érmet szerezzen.A szlovák bajnokságban K1 1000 méteres távon 1. helyezést, K2 1000, 500 és 200 méteres távon szintén 1. helyezést, míg K1 5000 méteres távon 3. helyezést ért el.

Felnőtt, olimpiai sportág – csapatsport kategóriában: a Spartak UJS Komárno röplabdaklub játékosai

A komáromi röplabdaklub szinte az alapoktól kezdte a 2019/2020-as szezont. Gyorsan konkurenciaképessé váltak, olyannyira, hogy a rövidített járvány sújtotta szezonban nagyszerű teljesítménnyel az Extraliga bronzérmét szerezték meg. A klub 5 év után nyerte el az értékes érmet, gyakorlatilag a nulláról kezdve. A sikert új filozófiájának köszönhetjük, mely a helyi fiatalok kinevelésére épül.

Felnőtt – olimpiai sportág – egyéni sport kategóriában: Csiba Ildikó

A PIKO-BIKE Sportklub tagja 2015 óta, azóta számos verseny résztvevője, közúti és hegyikerékpár kategóriában. 2015 óta összesen 17 arany, 20 ezüst és 13 bronzérmet nyert el. 2020-ban a legtöbb verseny elmaradt. Azok közül, melyeket megtartottak a Magyar kupa Brigetio nemzetközi fordulójában 1. helyet, a PIKO-BIKE Maraton közúti kategóriájában 1. helyet, míg ugyanezen verseny hegyikerékpár kategóriájában 3. helyezést ért el.

Felnőtt – nem olimpiai sportág – egyéni sport kategóriában – Vedej Jakub

Gyermekkora óta sportol. Először a küzdősportokban jeleskedett, majd áttért az erősportokra. Máriatölgyesről származik, jelenleg Ógyallán él és a pozsonyi rendőrőrsön teljesít szolgálatot. A Pőstyénben megrendezett Szlovákia erős embere versenyben 1. helyezést ért el, míg Trencsénben rönknyomásban 2. helyezett lett. 2020-ban Szlovákia legerősebb embere 90 kg-os kategóriában Vedej Jakub lett.

A 2020-as év Komáromi edzője Dosúdil František

2020-ban a Kajak & kanoe klube Komárno junior és kadét edzője, emellett a juniorok és a kadétok válogatott edzője. 5 neveltje (15 és 16 évesek) vált a Szlovák válogatott tagjává. A 2020 komplikációktól nem mentes, járvány sújtotta időszakában, amikor a lehetőségek korlátozottak voltak is kereste a lehetőségeket, hogy neveltjei felkészülése zökkenőmentesen folytatódhasson. Munkáját siker koronázta, mivel az általa felkészített ifi sportolók rövidtávokon összesen 7 szlovákiai bajnoki címet nyertek el. Aktívan részt vett a Komáromi nagydíj 62. évfolyamának megrendezésében, nemcsak mint edző, de mint a szervezőbizottság tagja is.

A 2021-es év legjobb Komáromi sportolói

Ifjusági – olimpiai sportág – csapat kategóriában a TJ STEP Biosaurus Basketball Academy

A 2021-2022-es évadban a kosárlabda akadémia 4 korcsoportban versenyzett a Szlovák Kosárlabdaszövetség által meghirdetett versenyekben. U11, U12, U13 és U17 korosztályokban. Három kategóriában is sikerült bejutniuk a szlovák bajnokság záró fordulóiba (U11, U12, U17), ami óriási siker a klub történetében. Bekapcsolódtak a nemzetközi EYBL bajnokságba, az U17-es kategóriában, melynek egyik fordulóját városunkban rendezték. A tagság folyamatos növekedése is mutatja a hatékony munka sikerét.

Ifjúsági – olimpiai sportág – egyéni kategóriában Tóth Ľudovít lett.

9 évesen kezdett kajakozni. A kezdetektől fogva kitartó és lelkiismeretes volt. Nagyon fiatalon lett szlovák bajnok, ami bizonyítja kiváló teljesítményét.
2021-ben elért legkiemelkedőbb eredményei: Nemzetközi junior regatta: K1 1000m, K2 500m, K4 500m, K2 200m – 1. helyezés és K1 500m 2. helyezés.
Szlovák bajnokság, rövid távok: K2 1000m és K2 500m 1. hely, K1 1000m és K2 200m – 2. Hely Szlovák maratoni bajnokság K1 15 400 m 1. helyezés.

Felnőtt – olimpiai sportág – csapatsportban a K4 tagjai – Vlček Erik és Botek Adam és a Spartak UJS Komárom röplabdacsapat tagjai.

A bizottság a kimagasló eredmények miatt két fődíj kiosztása mellett döntött.

Botek Adam
24 éves kajakozó, a komáromi kajaksport saját neveltje, a szlovák rendőrség sportközpontjának sportolója, a szlovák válogatott tagja. Botek Adam a kajaksport Mekkájában született – Komáromban, a kajakra több sportágat kipróbálva 10 éves korában talált rá. 2021-ben az összes kiemelkedő sporteseményen részt vett és 3 érmet nyert a kajak négyes tagjaként. Ebből legjelentősebb a tokiói olimpiai bronzérem.

Vlček Erik
40 éves kajakozó, a komáromi kajaksport saját neveltje, a szlovák rendőrség sportközpontjának sportolója, a szlovák válogatott tagja. Jelenleg a legsikeresebb szlovákiai olimpikon, nagyszerű ember és sportoló. Tokióban a K4 egység tagjaként már az előfutamokban meggyőző teljesítményt mutatva jutott a döntőbe, ahol a K4 500 m-en bronzérmet szerzett. A K4 újra bebizonyította, hogy nagyszerűen fel tud készülni az olimpiára és a bronzérem nagyszerű teljesítmény.

Spartak UJS röplabdaklub:
A Spartak UJS röplabdaklub 2021-ben történelmi sikert ért el. A komáromi röplabdások az extraligában a 2020-as bronzérem után 2021-ben szlovák bajnoki címet értek el. A csapatsportokban ez rendkívül ritka eredmény, főleg a vidékünkön. A csapattagok közül négy elszánt komáromi is van, akik a feltörekvő fiatalság tagjai. Ők szívesen tanulnak gyakorlott röplabdásoktól, akik már bejárták a világot. A sikert még jobban kiemeli a tény, hogy a komáromi az első szlovákiai klub, amely részt vett a Bajnokok Ligájában. A teljes évad egy csodálatos példa a klub több mint 150 tagot számoló fiatalabb generációjának, akik intenzíven gyakorolnak különböző korcsoportokban, férfi és női kategóriákban egyaránt. Reméljük, hogy a közeljövőben hasonlóan jó eredményeket érnek majd el ők is.

Felnőtt – olimpiai sportág – egyéni sport kategóriában Petrušová Mariana

22 éves kajakozó, a komáromi kajaksport saját neveltje, a szlovák rendőrség sportközpontjának sportolója, a szlovák válogatott tagja.

2021-es eredményei:
Világbajnokság Montemor U23 korosztály bronzérem K1 1000 m-en
Európa-bajnokság Poznaň U23 korosztály ezüstérem K1 500 m-en és bronzérem K2 500 m-es távon Lisa Maria Gamsjägerrel közös hajóban.
Európa-bajnokság Poznaň felnőtt korosztály bronzérem K1 1000 m-en
7-szeres Szlovák bajnok, K1, K2 és K4-ben, 200, 500 és 1000 m-es távokon.

Felnőtt – nem olimpiai sportág – kategóriában Konyári Daniel

A WOLF FIGHT klub tagja 2018 óta, előtte birkózott. 2021-ben Bosznia-Hercegovinában rendezték a Brazil jiu-jitsu bajnokságot, ahol 70 kg-os kategóriában versenyzett. Ellenfelét magas, könyök guillotine-fojtással, 25 másodperc alatt győzte le, így végezve az 1. helyen, aranyérmet szerezve.

Felnőtt felnőtt-veterán sport kategóriában Hrabovsky Patrik

Mindig is érdeklődött a küzdősportok iránt, de nem volt ideje kipróbálni azokat. Amikor 2018-ban kisebb fiát vitte Szayka Róbert edzésére jött az ötlet, hogy kipróbálja a felnőtt kempo edzéseket. Azóta gyermekével együtt sportolnak. Lelkiismeretes edzésmunkájának eredményeképpen 2021-ben a Törökországban megrendezett világbajnokságon light kontakt kategóriában és full kontakt kategóriában bronzérmet szerzett, míg a grappling /grepling/ kategóriában és kesztyű nélküli full kontakt kategóriában 4. helyen végzett.

2021 legjobb komáromi edzője Likér Péter

A gyorsasági kajak szlovák válogatottjának edzője. Hosszú idő óta profi szinten biztosítja a kajakválogatott felkészülését. Neveltjei 2021-ben több nemzetközi versenyen végeztek kitűnő helyezésekkel, értékes érmekkel gazdagodva. A Tokiói olimpián, melyet a világjárvány miatt egy éves késéssel rendeztek meg, az általa felkészített K4 500 m-en bronzérmet szerzett.

Komárom város 2021-es sportszemélyisége Erik Vlček lett

A szlovák válogatott tagja K4-ben és K2-ben. 2000-ben, 2004-ben, 2008-ban, 2012-ben, 2016-ben és 2020-ban olimpiai résztvevő. Ez utóbbin csapattársaival K4-ben bronzérmet szerzett. A szlovákiai sport egyik legjelentősebb sportszemélyisége, aki történelmi rekordot döntve 6 olimpián vett részt. Tízszeres világbajnok, 11-szeres Európa-bajnok, világversenyeken összesen 42 érmet szerzett. Hat olimpiáján összesen 2 ezüst és 2 bronzéremmel gazdagította gyűjteményét.

A komáromi sport fejlődéséért kategória díjazottja 2021-ben: Tarr György
Eddigi életét a kajaksportnak szentelte. Kétszeres olimpiai érmes, négyszeres világbajnok, emellett számos érem tulajdonosa különböző európai és világszintű bajnokságokról. 2019-ben fejezte be aktív pályafutását. A sport mellett maradt, szeretett komáromi csónakházában, edző pozícióban. Aktív korában szerzett tapasztalatát adja át a ifjabb generációnak, motivál és tanácsokkal látja el a fiatalokat. Neveltjei a legsikeresebbek közé tartoznak Szlovákiában, szép eredményeket érnek el a hazai és a nemzetközi versenyeken egyaránt.

Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!
Forrás: Komárom város FB oldala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.