2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 24. 17:59, csütörtök | Helyi
Forrás: SziaKomárom.sk / facebook

Komárom: a város sportklubjai a menekülő ukrán családok segítségére siettek

Komárom: a város sportklubjai a menekülő ukrán családok segítségére siettek

Komárom város önkormányzata már a háború kezdete óta próbálja segíteni a menekülő ukrán - főleg anyákból és gyermekekből álló - családokat, ebben pedig nagy segítségükre vannak a helyi sportklubok.

A Vág partján található kajak-kenu klub menedékhellyé alakult át, az edzőtábort követően pedig ismét menekülteknek biztosít majd szállást - írja a SziaKomárom.sk.

A kempósok is több vonalon bekapcsolódtak a segítségnyújtásba.

Nagy segítséget nyújt a KFC labdarúgóklub is, a stadion átépítése kapcsán a náluk bérletben lévő Panoráma szálló és étteremnek köszönhetően. A klub elnökségével egyeztetve, a stadionnal kapcsolatos építkezések kezdetéig rendelkezésre bocsájtják a szobákat, ahol átmenetileg szállást kapnak a menekülő családok. A szálló működését a Comorra Servis felügyeli, de elsősorban az érkezők magukról gondoskodnak majd a takarítás, a működés és az étkezés terén, a gyerekek mihamarabb iskolába, a felnőttek pedig munkába mennek.

A munkaügyi hivatalok sem tétlenkedtek: a járásban jelenleg is 800 szabad munkahely várja, hogy betöltsék. A hivatal szerint a menekültek szinte azonnal munkába állhatnak.

(Komárom Város Facebook oldal, Fotó: Wojtek Radwanski/AFP)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.