2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Január 31. 21:54, vasárnap | Kzélet
Forrás: TASR

Kollár az országos tesztelés ellen van

Kollár az országos tesztelés ellen van

„Nem támogatjuk a következő országos tesztelést. Egyik, másik, következő. Ez véget kell érjen” – mondta Boris Kollár, a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke az RTVS műsorában.

Kollár hozzátette: „Azon vagyunk, hogy végre elinduljon a Covid-automata, amelynek köszönhetően az emberek tudni fogják, mi vár rájuk, mi és mikor nyit ki, zár be”. Elmondása szerint az államnak az oltásra kéne fordítania minden energiáját tesztelés helyett. „Csak az oltással szabadulhatunk meg a járványtól” – hívta fel rá a figyelmet.

A Covid-automatával kapcsolatban azonban egyetért a teszteléssel, szerinte ha a járványügyi szakemberek arra jutnak, hogy a fekete színnel jelölt régiókban szükséges lesz a tömeges tesztelés, ők nem fogják ellenezni. Kollár azt sem zárta ki, hogy pártja, a Sme rodina támogatni fogja a veszélyhelyzet meghosszabbítását márciusig. „Ha megnézzük a környező országokat, mind meghosszabbítják. Így jár el az összes kormány. Ha szükséges lesz, mi támogatjuk a veszélyhelyzet meghosszabbítását” – mondta. Peter Pellegrini korábbi miniszterelnök is azt nyilatkozta, a járványhelyzet kezelését Igor Matovič miniszterelnök helyett a Covid-automatára kell bízni, amelynek előre lefektetett szabályait mindenki tiszteletben tartaná.

Címkék: boris kollár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.