2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Január 12. 15:38, kedd | Koronavírus
Forrás: HVG

Kínában már a harmadik nagyvárost zárják le – megint terjed a Covid-19

Kínában már a harmadik nagyvárost zárják le – megint terjed a Covid-19

Kínában már Hupej tartományban is felbukkant az újabb, belföldi eredetű koronavírus-fertőzés, tudatja a Hvg. Langfang városán kívül két másik várost is lezártak már.

A közel 5 millió lakosú észak-kínai Langfangban is regisztrálták már az új, belföldi eredetű koronavírus-fertőzést, erről Hszü Csien-pej hopeji kormányzóhelyettes tájékoztatott kedd délután. Már két nagyvárosból felfüggesztették a közlekedést az új koronavírus-fertőzés miatt, most pedig Langfangot is lezárják. A szigorú intézkedéseket azért vezetik be, mert a hétfőn regisztrált fertőzött Peking egyik nyugati kerületében dolgozik, s mindössze 50 kilométerre lakik a kínai fővárostól. A Pekingbe vezető közutakat szigorúan ellenőrzik az új esetek felbukkanása miatt, minden autó utasait megvizsgálják.

A fővárosba való szabad bejutáshoz 14 napon belül készült, negatív nukleinsavas vírustesztet kell felmutatniuk, ezen kívül lakcímazonosítót és a pekingi munkahelyük által kiadott munkáltatói igazolást. Január 2-án fedezték fel Hopejben a legelső új, belföldi fertőzésből eredő esetet. A leginkább érintett két város egyike Sicsiacsuang, a tartomány 11 millió lakosú székhelye, a másik pedig a csaknem 8 milliós Hszingtaj. A vírus tovább terjedésének megelőzése érdekében a két várost lezárták, s letesztelték a teljes lakosságot. Sicsiacsuangban hétfőn megkezdték a lakosok tesztelését második körben is, a város lezárását pedig újabb egy héttel meghosszabbították.

Címkék: COVID, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.