2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Május 17. 09:21, szerda | Világ
Forrás: teraz.sk

Kijev szerint nagyjából 400 ezer orosz katona van bevetve az ukrajnai háborúban

Kijev szerint nagyjából 400 ezer orosz katona van bevetve az ukrajnai háborúban

Az ukrajnai harcokban jelenleg mintegy 400 ezer orosz vesz részt. Ezt kedden az állami televízióban jelentette ki Kijlo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés, a HUR igazgatója a DPA hírügynökség szerint.

Budanov pontosította, hogy a kizárólag katonai komponens mintegy 370 ezer katonából áll. Emellett az orosz gárda, egy elit félkatonai egység mintegy 20 ezer tagja is részt vesz a harcokban. A magáncsoportok, például a Vagnerovszij zsoldoscsoport további közel 7000 harcossal rendelkezik.

Budanov szerint kevés külföldi harcol az orosz erők oldalán. "Soha nem törődtek azzal, hogy külföldiek harcoljanak" - jegyezte meg. Hozzátette, hogy Oroszország inkább úgy döntött, hogy foglyokkal pótolja az Ukrajnában elszenvedett veszteségeit.

Az ukrán katonai hírszerzés szerint az orosz fegyveres erők jelenleg nem rendelkeznek elegendő létszámmal ahhoz, hogy nagyszabású offenzívákat hajtsanak végre. Ezért inkább a már meghódított területek védelmére készülnek.

Kijevi becslések szerint Oroszország közel 200 ezer katonát vesztett az invázió tavaly februári kezdete óta. Ebből a naponta frissülő statisztikából azonban nem derül ki, hogy csak a halottak vagy a sebesültek is benne vannak-e - írja a DPA. A harcoló katonák tényleges létszámát vagy veszteségeit azonban egyik fél sem hozza nyilvánosságra.

forrás: teraz.sk

Címkék: háború, orosz, ukrán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.