2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Január 27. 20:06, szerda | Top10

Kijárási tilalom és Netflix – sorozatok, melyeket ha nő vagy, látnod kell

Kijárási tilalom és Netflix – sorozatok, melyeket ha nő vagy, látnod kell

Pár éve még egy kezemen sem tudtam volna megszámolni azokat az ismerőseimet, akik Netflixet néznek, mostanra azonban – talán részben az egy éve tartó „maradj otthon” helyzet miatt – az egyik legelterjedtebb szórakozási forrás lett.
Nőként azt mondom, nem mindig egyszerű megegyezni, mit nézzünk, főleg, ha férfivel választok sorozatot. Viszont be kell valljam, ha egyedül ülök a Netflix előtt, gyakran akkor is tanácstalan vagyok, melyik sorozatnak fogjak neki. Hogy megmentsem a kedves olvasót pár eltékozlott óra elől, amit Netflixen való kereséssel töltene, megosztom véleményemet az elmúlt időszak legjobb sorozatairól, melyeket nagy valószínűséggel a nők élvezhetőbbnek fognak találni, mint a férfiak (persze a kivétel erősíti a szabályt, egy próbát megér férfiként is). Hozzáteszem, egyszerű fogyasztó vagyok, nem sorozatkritikus, véleményem kérem ebben a tudatban olvassa mindenki.

Kezdjük valami komolyabbal, ami férfi ismerőseim érdeklődését is felkeltette.

A vezércsel
Amikor elkezdtem nézni, az járt a fejemben, hogy végre valami, ami minőséginek mondható. Szép felvételek, nem kiszámítható történet, érdekes főszereplő és valami, amihez egyáltalán nem értek, mégis elkerülhetetlenül felkeltette az érdeklődésem: sakk. Egy igazi női ikonnal a központjában, ez a sorozat már régóta az egyik legjobb volt, amit láttam. Elrepít a 20. századi Amerikába és nem ereszt a hatása alól sem a sorozatrészek alatt, sem utána. Hölgyek, urak – melegen ajánlom.

A Bridgerton család
Kosztümök, 19. századi London, eladósorba került lányok, románc – srácok, asszem’ itt feladtátok. Ez a sorozat hölgyeim nem csupán a szemünknek kedves (szép színészek, szép ruhák, szép helyszínek), de a fülünknek is: egyrészt, mivel magyarhanggal nézhető, végre nem kell olvasni a feliratot, másrészt, mivel aláfestő zenének mai popszámokat választottak, cselló kivitelezésben (pl. felcsendül Ariana Grande dala is). A sztori aranyos, a főszereplő család kedves, hősünk igazán jóképű – csupa olyan kis részlet, amely egy fárasztó nap után eltereli az ember lányának figyelmét és jobb kedvre deríti.

Bebörtönözve
És most a rideg jelen: a Bebörtönözve a mai Spanyolországban játszódik, egy női börtönben. A spanyol érzelmesség mellett kontrasztot alkot a börtön ridegsége, főhősnőnk naivitása és börtöntársainak kegyetlensége. Bár azt mondhatná valaki, mint ahogy én is, mielőtt megnéztem, hogy „mi újat nyújthat, amit a Narancs az új feketében nem láttam”, de higgye el kedves olvasó, ez teljesen más tészta. Merem állítani, hogy ez dinamikusabb, szerethetőbb szereplőkkel, több fordulattal és teljesen más sztorival. Rengeteg része van és sajnos, ha egyszer elkezdi valaki, nem igazán bír vele leállni.

Ha már láttad mindet, tudod mire szeretnélek rábeszélni, ha nem, akkor hajrá, remélem, tetszeni fognak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.