2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2022. Január 13. 17:46, csütörtök | Magyarország
Forrás: HVG

Kiderült, hogy mivel utazott Kassára tavaly Áder János

Kiderült, hogy mivel utazott Kassára tavaly Áder János

A köztársasági elnök Sátoraljaújhelyről, a Rákóczi-várkastély átadásáról sietett a kelet-szlovákiai városba. A helyszínre a rendőrség szolgálati helikopterével érkezett.

Tavaly egyszer vette igénybe Áder János köztársasági elnök a rendőrség szolgálati helikopterét Sátoraljaújhely–Kassa úti céllal, összesen 2 óra 27 perc időtartamban – írja az RTL az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adataira hivatkozva. A Köztársasági Elnöki Hivatal egyelőre nem árulta el, mi indokolta helikopter igénybevételét és azt sem, hogy milyen program miatt kellet így sietnie az államfőnek. Az RTL azonban azt feltételezi, hogy a tavaly júniusi, Zuzana Čaputovával közösen átadott sátoraljaújhelyi Rákóczi-várkastélyból igyekezett Kassára.

Az utazás egyébként teljesen legitim és legális is lenne, ugyanis a védett személyek ingyen használhatják a rendőrségi helikoptert, ehhez mindössze egy kérvényt kell benyújtaniuk a Belügyminisztériumhoz. Az esetnek csakis azért lett hírértéke, mert az államfői hivatal egyelőre hallgat. Áder János repülése az lap számításai szerint 1,85 millió forint volt. Az elmúlt években is használt már rendőrségi helikoptert, 2017-ben egyszer, míg 2018-ban kétszer is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 21. 17:03, kedd | Kzélet

LAKÁSPIAC: Pozsonyban emelkednek, a régiókban csökkennek az árak

A fővárosban az új lakások árai emelkednek, a régiókban viszont éppen ellenkezőleg, csökkennek.

2024. Május 21. 16:42, kedd | Világ

DRÁMA A LEVEGŐBEN: Turbulenciába került a repülőgép, az egyik utas életét vesztette

A hétfő este Londonból Szingapúrba tartó Boeing 777-es fedélzetén 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.