2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Április 11. 16:19, kedd | Sport
Forrás: Teraz.sk

Kialakult az NBA rájátszásának képe

Kialakult az NBA rájátszásának képe

Az alapszakasz utolsó körében a Golden State Warriors 55 pontot hozott az első negyedben a sérülésekkel bajlódó Portland ellen, megdöntve ezzel a liga rekordját.

A Minnesota kosarasai 113:108-ra nyertek hazai pályán a New Orleans ellen. A tabellán így megelőzték ellenfelüket, és a Nyugati Konferencia 8. helyére léptek fel. Ők gondoskodtak az egyetlen helycseréről a húsz rájátszásba jutó csapat között, a maradék két fix playoff-pozíciót a Los Angeles Clippers és a Golden State Warriors őrizte meg.

Vasárnap este a liga mind a 30 csapata pályára lépett. Mindazonáltal csak a Timberwolves - Pelicans meccsen volt mindkét oldalon meg a motiváció, hogy a képességeit kihasználva játsszon.

A Keleti Konferenciában a tíz továbbjutó csapat közül egyetlen csapat sem tudott feljebb lépni a tabellán. Nyugaton a Clippers 119-114-es Phoenix elleni győzelmével megőrizte ötödik helyét, és a rájátszás 1. fordulójában is ugyanezzel az ellenféllel találkozik. A címvédő Golden State a 157-101-re verte a Trailblazers-t, és a Sacramento-val találkozik a playoff első körében. A Lakers 128:117-re nyert a Utah ellen, és a Minnesotát fogadja a play-in-ben. A párharc győztese a hetedik helyet kapja, és a Memphis-szel mérkőzik majd meg. A vesztesnek továbbra is meglesz a lehetősége a javításra, ugyanis a New Orleans - Oklahoma City páros győztesét legyőzve megszerezheti a nyolcadik helyet. Ebben az esetben a konferencia legjobb csapata, a Denver Nuggets vár rá.

Az éjszaka legfontosabb meccsén a Pelicans az elejétől, egészen a negyedik negyedig vezetett. A hazaiak idegesnek tűntek, és az első félidőben furcsa incidens után két játékost is elveszítettek a kezdőcsapatból. Jaden McDaniels dühében a falba ütött, és megsérült a keze. Kyle Anderson és Rudy Gobert még össze is verekedett, Gobertet pedig korán az öltözőbe küldte a klubvezetés. "Elfogadhatatlan volt a viselkedése a kispadon, így inkább hazaküldtük. Később még foglalkozunk az üggyel" - mondta Tim Connelly, a Minnesota kosárlabda-műveletekért felelős elnöke az AFP-nek. "Kicsit fellángoltak az indulatok. Nem hiszem, hogy gondunk lesz túljutni ezen. Mindannyian nyerni akarunk" - próbálta csillapítani a helyzetet Anderson. Végül a hazaiaknak sikerült jobban a vége, a csapatot Karl-Anthony Towns vezette 30 ponttal, Brandon Ingram 42 pontja és 12 lepattanója nem volt elég a Pelicans-nek.

A Miami 123:110-re verte az Orlando csapatát a floridai derbin. A Heat statisztikáit a liga legidősebb játékosa, Udonis Haslem vezette, aki 24 pontot szerzett, ami 2009 óta a legjobb teljesítménye. 42 évesen és 304 naposan ő lett az ötödik legidősebb játékos, aki NBA-meccsen kezdett. A Heat-nek még hátra vannak a playoff-meccsei, de nem valószínű, hogy újra kezdeni fog. A klubban már inkább asszisztensként tekintenek rá, csak kivételesen játszott, a mérkőzés búcsúként szolgált a 20 szezont lehúzó Haslem számára.

A Boston Atlanta felett aratott győzelmét Payton Pritchard vezette, aki pályafutása első tripla-dupláját jegyezte 30 ponttal, 14 lepattanóval és 11 gólpasszal.

NBA Playoff:

Keleti Konferencia

Milwaukee Bucks (1.) – 8. helyezett
Boston Celtics (2.) – 7. helyezett
Philadelphia 76ers (3.) - Brooklyn Nets (6.)
Cleveland Cavaliers (4.) - New York Knicks (5.)

Play-In:

A 7. helyért: Miami Heat (7.) – Atlanta Hawks (8.)

A 8. helyért: Toronto Raptors (9.) – Chicago Bulls (10.)

Nyugati Konferencia

Denver Nuggets (1.) – 8. helyezett
Memphis Grizzlies (2.) - 7. helyezett
Sacramento Kings (3.) – Golden State Warriors (6.)
Phoenix Suns (4.) – Los Angeles Clippers (5.)

Play-In:

A 7. helyért: Los Angeles Lakers (7.) - Minnesota Timberwolves (8.)

A 8. helyért: New Orleans Pelicans (9.) – Oklahoma City Thunder (10.)

Forrás: teraz.sk

Címkék: NBA, Playoff

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.