2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Február 19. 22:39, szombat | Világ
Forrás: Reuters

Két ukrán katona életét vesztette a szakadárok elleni összecsapásokban

Két ukrán katona életét vesztette a szakadárok elleni összecsapásokban

Négy másik megsebesült. A mai ukrajnai események közepette képviselők és külföldi tudósítók egy csoportja is életveszélybe került.

Két ukrán katona életét vesztette, négy pedig megsebesült a Kelet-Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus során, amelyben ukrajnai szakadárok indítottak tüzérségi támadást. A Reuters a hadsereg közösségi oldalára hivatkozva számolt be az eseményekről.

A hadsereg bejegyzése szerint szombaton 70 olyan esetet regisztráltak, amikor a szeparatisták megsértették a tűzszünetet, pénteken szintén 66 ilyen eset történt. Az oroszbarát szakadárok állítólag 30 települést vettek tűz alá a frontvonalon. A kormánypárti szóvivő ráadásul civilekről is beszámolt - egy csoport képviselő és külföldi tudósító is közvetlen életveszélybe került az összecsapás során. Őket szerencsére sikerült kimenekíteni és biztonságba helyezni.

Mindeközben az ukrán szakadárok vezetői azzal vádolják Ukrajnát, hogy ők kezdték az ágyúzást, a szeparatisták csak válaszlépést tettek. Egyre gyakoribbak az incidensek a demarkációs vonal mentén, Kijev pedig provokációnak tartja a tüzérségi támadást. Emellett elutasítja azokat az orosz vádakat, miszerint offenzívára készülnek

Kelet-Ukrajnában 2014 óta rendszeresek az összecsapások a kormányerők és a szakadárok között. Az ENSZ becslései szerint a konfliktusban eddig több mint 14 ezer ember vesztette életét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.