2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. Október 19. 22:31, kedd | Rendőrségi
Forrás: HVG / Rendőrség

Két menekült holttestére bukkantak a rendőrök egy csempészbuszban

Két menekült holttestére bukkantak a rendőrök egy csempészbuszban

Gyanús buszra lettek figyelmesek a rendőrök az osztrák-magyar határon. Miután megállították a gépjárművet, a sofőr kereket oldott hátrahagyva két halottat és 26 illegális bevándorlót.

Két holttestet találtak egy embercsempész vezette buszban az osztrák-magyar határon. Az esetről Burgenland tartomány rendőrsége számolt be elsőként. A félreállított járműben a halottakon kívül 26 további utas volt – zömében kurdok és szíriaiak. A rendőrség beszámolója szerint a teherautó először az osztrák katonáknak lett gyanús, ezért állították meg Siegendorf közelében. A sofőr azonnal elmenekült az igazoltatás elől, ellene hajtóvadászat indult.

A férfit helikopterekkel, drónokkal és kutyákkal is keresik. Az elhunyt menekültek állítólag a víz hiánya miatt kerültek kritikus állapotba, az embercsempész hagyta őket kiszáradni. A többi utasnak nem volt szüksége orvosi ellátásra.

Az eset nyomán az osztrák rendőrök a hat évvel ezelőtt történt tragédiát emlegették, amikor embercsempészek 71 embert zsúfoltak fel egy teherautó levegőtlen rakterébe Magyarországon, majd hagyták őket megfulladni, és a járművet otthagyták Parndorf közelében. A halálkamion ügyében négy vádlottat ítéltek életfogytiglanra két éve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.