2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Február 07. 11:36, kedd | Helyi

Két hónappal ezelőtt szabadult a komáromi késelő

Két hónappal ezelőtt szabadult a komáromi késelő

A tizenhét éves késelő egy férfit rabolt ki a múlthéten Komáromban.

Február 3-án, az esti órákban egy 22 éves férfi legalább hat késszúrást ejtett 26 éves áldozatán a komáromi vasútállomáson. Noha nincsenek szemtanúi az esetnek, és nincsenek kamerafelvételek sem, a gyanúsítottat rövid időn belül kézre kerítették. Az illető, Martin nevű férfi ellen gyilkossági kísérlet miatt eljárás indult, és a bíróság előzetes letartóztatást rendelt el ellene. Martin panaszt nyújtott be az ítélet ellen. Hogy volt e alkoholos befolyás a támadás idején, egyelőre nem tisztázott. – írja az ujszo.com.

A gyanúsított két héttel korábban szabadult a börtönből, mivel korábban két másik társával együtt egy férfire támadt, akit végül ki is raboltak. Az eset után a komáromi hajléktalanszállóra ment, ahol anyja is él. Anyja szerint a fia beteg, lelki beteg, és nem ő követte el a bűncselekményt. „Én nem hiszem el, nem ő tette. Még otthon se, ha kenyeret akart vágni, nem fogta meg a kést. Ő beteg, lelki beteg” – nyilatkozta édesanyja.

A 26 éves áldozat még mindig kórházban van, és eddig két műtéten esett át. Ha a 22 éves férfi bűnösnek bizonyul, tizenöt és húsz év közötti börtönbüntetésre is ítélhetik. A komáromi vasútállomást a hajléktalanok gyakran használják melegedésre, este kilenc órától zárva tart. A városi rendőrség vezetője szerint az állomást mostantól gyakrabban fogják ellenőrizni. – olvasható az Új Szó napilap honlapján.

forrás: ujszo.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.