2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Február 17. 16:43, szerda | Kzélet
Forrás: cas.sk

Kalavská ex-miniszter durván beszólt Krajčínak: Semmi keresnivalója ott!

Kalavská ex-miniszter durván beszólt Krajčínak: Semmi keresnivalója ott!

Komoly kritikát fogalmazott meg Marek Krajčíval szemben az előző kormány egészségügyi minisztere, Andrea Kalavská.

Távozása óta az ex-miniszter a Pozsonyi Egyetemi kórház belgyógyászatán dolgozik, kritikus hangvételű véleményét pedig egyáltalán nem rejtette véka alá. Az ereport.sk portálnak így nyilatkozott: „Most jöttünk ki a kórház COVID-osztályáról, a vizit alapján elmondhatom, hogy szörnyű a helyzet. Tömegesen halnak meg az emberek. Ezek borzasztó emberi sorsok, mi pedig minden nap ezzel nézünk farkasszemet. Mi, az első vonalban minden tőlünk telhetőt megteszünk, de mit csinál a kormány?” kezdte élesen Kalavská.

A válaszadást így folytatta: „Őszintén mondom, nagyon mérges vagyok a jelenlegi kormányra és a miniszter úrra is. Már most késő lemondania és egyébként is, semmi keresnivalója azon a minisztérium élén,” nyilatkozta.

Kalavská szerint a miniszter belebukott a járványügyi helyzet kezelésébe és ezt üzeni neki: „Azt tanácsolom, hogy mondjon le. A feladat meghaladta a képességeit és nem képes vezetni a tárcát. Mi több kell annál, hogy Szlovákia élen jár a halálozási adatok terén? Milyen egyéb indok kell ahhoz, hogy lemondjon?” Hozzátette, hogy egy darabig nem várható semmiféle javulás, ami a járványügyi helyzetet illeti. Szerinte az egyetlen megoldás egy kemény, kivételeket nem felvonultató lockdown lenne, ami legalább három hétig tartana.

Címkék: Kalavská, krajci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.