2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Január 19. 16:36, csütörtök | Sport
Forrás: Cas.sk

Juraj Slafkovský már nem lép pályára az idei szezonban

Juraj Slafkovský már nem lép pályára az idei szezonban

Juraj Slafkovský szlovák jégkorong-válogatott sérülés miatt kényszerül kihagyni a montreali csapat idei szezonjának hátralévő mérkőzéseit. Kent Hughes vezérigazgató a szlovák hokis tengerentúli fejlődéséről nyilatkozott.

Slafkovský a Winnipeg elleni meccsen szenvedett térdsérülést. Műtétre szerencsére nincs szüksége, de várhatóan három hónapot ki kell hagynia. Mivel a Montreal idén lemarad a rájátszásról, Juraj már készülhet a következő szezonra.

A tét a május 12-én kezdődő jégkorong-vb, egyelőre viszont egyáltalán nem biztos, hogy erősíteni fogja Szlovákia keretét. A Montreal Canadiens vezetősége alaposan meg fogja fontolni, hogy elengedi-e a játékost a válogatott hívására.

„Nem hiszem, hogy minden játékos fejlődéséhez egy út vezet. Minden játékos egyedi képességekkel, a játék alapvető megértésével és saját személyiséggel rendelkezik. Mindez fontos egy konkrét játékos edzéstervének kidolgozása szempontjából” – mondta a vezérigazgató a tengerentúli média képviselői előtt.

Hughes, a Montreal vezérigazgatója elismerte, hogy Slafkovský esetében többféle lehetőséget is mérlegeltek. „Heti rendszerességgel tartottunk megbeszéléseket, hogy mi legyen a következő lépés. Szerettünk volna visszajelzést adni neki azokról a dolgokról, amin dolgoznia kell. Úgy gondoltuk, ha felfogja és sikeres lesz az NHL-ben, akkor soha nem lesz szükség alacsonyabb ligába küldeni őt. Voltak azonban aggályaink is. Ha a B ligába küldenénk, mindenkinek, így Jurajnak is az lenne az elvárása, hogy gólokat szerezzen. Ez kontraproduktív is lehet. Jól döntöttünk vagy sem? Ezt nem tudom megmondani, de van elég tapasztalatunk, és ez alapján döntöttünk” – magyarázta a kellemetlen helyzetet Hughes.

"Abban próbálunk segíteni neki, hogy megértse, hogyan lehet a legsikeresebb Észak-Amerikában, és úgy gondoljuk, hogy fejlődése folyamatos lesz" - mondta a Montreal Canadiens első embere.

Forrás: cas.sk
Fotó: TASR/AP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.