2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Április 27. 15:20, kedd | Sport
Forrás: skysports.com / Blikk.hu

Julian Nagelsmann a Bayern München új edzője

Julian Nagelsmann a Bayern München új edzője

Otthagyja a lipcsei Red Bull csapatot Julian Nagelsmann edző. A 33 éves mester a legnagyobb német klub, a Bayern München kedvéért tesz így, persze a tranzakció más miatt is érdekes.

Korábban a Blikk is megírta, hogy Nagelsmann lehet a világtörténelem legdrágább szakvezetője, akit 2023-ig tartó szerződéséből vásárol ki a Bayern, s aki a távozó Hans-Dieter Flick helyére érkezik majd. Az előzetes hírek szerint az edző kivásárlási ára 15 millió euró volt, amely egyes eredményekhez kötött ösztönzők után akár a 25 milliót is elérheti. Mondanunk sem kell, hogy ennyi pénzt edzőért futballklub még soha nem fizetett. A korábbi csúcstartó André Villas-Boas volt, aki 15 millióért hagyta ott a Portót a Chelsea kedvéért.

A Bundesligában 7,5 millió euró volt az eddigi legmagasabb átigazolási díj. Ezt az összeget a Borussia Mönchengladbach adta az Eintracht Frankfurtnak Adi Hütter aláírásáért. Nem csak a transzferdíj, de a fizetése is emelkedni fog Nagelsmann-nak. Lipcsében eddig 3 millió eurót keresett, amely összeg Münchenben jelentősen emelkedik majd.

„Lipcse valami különleges élmény volt nekem, és most mégis elmegyek. Soha nem titkoltam, hogy nagy álmom volt a Bayern München edzői posztja, és hogy szívesen vállalnám a munkát, ami egyedülálló lehetőség számomra. Nagyon különleges, hogy a Bayern edzője lehetek. Szeretnék köszönetet mondani az összes lipcsei vezetőnek, akiknek sikerült végül közös megoldást találniuk a Bayernnel az álmaim megvalósítására,” mondta a szerződés aláírása után Nagelsmann.
A Gulácsi Péter, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató klub így új szakember után nézhet. Könnyen lehet, hogy Flick pedig az Eb után távozó Joachim Löw helyét veszi majd át a német futballválogatott élén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.