2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Január 14. 20:57, szombat | Sport
Forrás: motorsport.com

Juan Pablo Montoya fia is a Forma 1 irányába tart

Juan Pablo Montoya fia is a Forma 1 irányába tart

A kolumbiai fenegyerek fia, Sebastian Montoya a 2023-as szezon előtt csatlakozott a Red Bull junior csapatához.

A hétszeres Forma-1-es futamgyőztes Juan Pablo Montoya fia már korábban a Red Bull sportolója volt, most azonban az akadémia teljes jogú tagja lett. A Red Bull Racing tanácsadója, Helmut Marko az Auto Motor und Sportnak adott interjújában elmondta, hogy Montoya rövidesen elérheti a Forma-3-as szintet, de hogy idén pontosan melyik szériában versenyez majd, azt egyelőre nem közölték.

A 17 éves versenyző tavaly rajthoz állhatott az első F3-as versenyhétvégéjén, Zandvoortban. A holland futamon a sérült Hunter Yeanny-t helyettesítette, és beugró emberként meggyőzően teljesített, mivel hét pontot szerzett a Campos Racing csapatának.

Egy Instagram-bejegyzésében ezt írta: "Izgatottan jelentem be, hogy most már hivatalosan is a Red Bull junior csapatának a tagja vagyok.” – írta egy Instagram bejegyzésben. "Az elmúlt évben a márka sportolója lettem, így mostantól együtt fogunk dolgozni a végső cél eléréséért, amely nem más mint a Formula 1.” – zárta bejegyzését a kolumbiai-amerikai versenyző.

Montoya tavaly a Prema versenyzőjeként a 13. helyen végzett a Formula Regionális Európa-bajnokságban, míg 7. lett a Formula Regionális Ázsiai-bajnokságban a Mumbai Falcons színeiben. 2021-ben Montoya negyedik lett az olasz F4-ben és kilencedik az ADAC F4-ben, szintén a Premával.

Montoya mellett két másik újonc is csatlakozott a Red Bull juniorcsapatához, a 2022-es F3 második helyezettje, Zane Maloney és kétszeres F1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, Enzo Fittipaldi.

forrás: motorsport.com
kép forrása: wikimedia.org / Zach Catanzareti Photo

Címkék: f1, forma 1, Montoya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.