2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Július 24. 10:13, hétfő | Világ
Forrás: teraz.sk

Jordániában első alkalommal tartottak fórumot kábítószer-csempészetről

Jordániában első alkalommal tartottak fórumot kábítószer-csempészetről

A fórum első ülése, amelynek célja a háború sújtotta Szíriából Jordánián keresztül a gazdag Öböl-államokba irányuló kábítószer-csempészet elleni küzdelem, vasárnap nyílt meg a jordániai fővárosban, Ammánban.

Az AFP a jordániai külügyminisztériumra hivatkozva jelentette.

A fórumot Ayman Safadi jordániai külügyminiszter és Bassár Aszad szíriai elnök közötti megállapodás nyomán hozták létre, akik július elején Damaszkuszban találkoztak.

Az AFP emlékeztetett arra, hogy a találkozóra akkor került sor, amikor a közel-keleti térségben egyre nagyobb aggodalomra ad okot a tiltott élénkítőszer Szíriából történő beáramlása.

Az ammáni megbeszélések középpontjában a határon át Jordániába irányuló csempészetet szervező, irányító és végrehajtó szervezetek megvitatása állt, valamint olyan intézkedések megtétele, amelyekkel "az egész régiót fenyegető eszkalálódó veszély" ellen lehet fellépni - áll a jordániai külügyminisztérium közleményében.

A jordániai biztonsági erők az elmúlt években megszigorították a határellenőrzést, és időnként beszámoltak arról, hogy meghiúsították a Szíriából történő kábítószer- és fegyvercsempészetre irányuló kísérleteket.

Mióta Szíria idén májusban újra felvételt nyert az Arab Ligába, a regionális együttműködés az Aszad-kormánnyal egyre intenzívebbé vált, véget vetve ezzel Szíria több mint egy évtizedes elszigeteltségének, amely a polgárháború 2011-es kitörése után kezdődött.

Forrás: teraz.sk

Címkék: drog, Jordánia, Szíria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.