2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Március 02. 15:49, kedd | Kzélet
Forrás: TASR

Ivan Korčok: A Sputnik V a hibrid hadviselés egyik eszköze lett

Ivan Korčok: A Sputnik V a hibrid hadviselés egyik eszköze lett

POZSONY, március 2. – A külügyminiszter még ma találkozót kért a három legfőbb méltóságtól. Teszi ezt azért, mert a tegnapi, Sputnik V vakcinák érkezése és fogadása csorbát ejtett az ország külpolitikai irányultságán.

Az orosz vakcina mögött a hibrid hadviselés egy módját látja. A diplomácia főnöke szerint az orosz vakcinák rendelése majd a fogadása körül kialakult helyzetkérdéseket vet fel. „Tudnom kell a választ a kérdésre, miszerint az ország továbbra is tartja a külpolitikai stratégiáját,” mondta. A lemondását egyelőre nem erősítette meg.

A miniszter tudni szeretné, mennyibe került a rendelt vakcinaszállítmány. „Ez nem ajándék, ezt vettük, úgyhogy ára is van,” magyarázta Korčok. Nem titkoltan kijelentette, hogy az orosz vakcinára egy geopolitikai hibrid háború eszközeként tekint. „Ez megoszt minket itthon, megoszt minket külföldön, kételyeket szül az európai rendszerrel szemben,” mondta a tárcavezető. A miniszter nem érti, hogy a Sputnik V. miért nem kérvényezte még az EMA jóváhagyását. Korčok egyelőre semmilyen visszhanggal nem találkozott nemzetközi szinten, de vizsgálja az ügyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.