2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Szeptember 29. 09:47, kedd | Életmód
Forrás: ign.hu

Itt vannak az első XBOX Series X beszámolók

Itt vannak az első XBOX Series X beszámolók

A Microsoft következő generációs konzolját közel másfél hónappal megjelenése előtt kölcsönadta a legnagyobb videojátékos magazinok munkatársainak, akik éltek is a lehetőséggel és kipróbálták az XBOX Series X-et.

Mai cikkünkben megtekinthetjük, hogy szerepelt a várva-várt „feketedoboz”.
Talán egy kicsit torzítja az összképet, hogy ugye mivel még nem jelentek meg következő generációs játékok a szóban forgó konzolra, a kritikusok és újságírók XBOX One játékokat voltak kénytelen kipróbálni. Természetesen a jelenlegi generációs alkotások közt is szerepelnek hardverigényes darabok, a srácok pedig ezekkel dolgoztak. A beszámolók alapján az XBOX Series X nagyon jól teljesített.

Lényegben az összes oldal a töltési idők jelentős rövidülését emeli ki elsődlegesen, mit több, a Gamespot még egy kis táblázatot is készített, amiben feljegyezték, hogy egyes játékok esetében milyen drasztikusan csökkent a várakozás. Állításuk szerint nagyjából 70-80%-kal vágja vissza töltési másodperceket az Xbox One X-hez képest is.


Forrás: Gamespot


Egy következő dologban is egyetértettek az újságírók: a Series X egy csendes gép, roppant halk üzemhanggal rendelkezik előző testvéreihez képest, persze új generációs játékokkal még nem tudták terhelni. Amit érdemes még kiemelni, az a Quick Resume funkció, amely egy újítás, és lényegében mindenfajta keresgélés és kutatás nélkül vissza tudunk térni egy játékba pontosan oda, ahol azelőtt abbahagytuk. Lényegében egy szupergyors loadingról van szó. Az SSD rendesen meggyorsítja mind a folyamatokat, mint az egyes szegmensek betöltését. A menüpontok közötti átmenetek ideje szinte nullára redukálódott, annyira gyors a gép.

A fájlmozgatás ideje szintén a felére csökkent, példaként az Assassins Creed: Origins-t hozták fel, amelynek fájljait a belső SSD-ről egy külsőre kevesebb, mint 4 és fél perc alatt tudták átdobni, visszafelé pedig alig két perc volt a folyamat. Az amerikai IGN szerint a Series X kontrollere is fejlődött, igaz, ez inkább csak kényelmi funkciókat takar, például kevésbé csúsznak a ravaszok, a D-pad ész irányító hátsó része az érdesített felületüknek hála.

Hogy ne csak pozitívumokról beszéljünk, az XBOX Series X rendszerigénye elég nagy helyet foglal el az 1TB-os SSD-n, így a programokra már csak 802 GB jut. Természetesen mindezt lehet pótolni, csak nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, az 1TB-os Seagate SSD stickek például 920GB-nyi plusz helyet adnak, de borsos, 200 dollárért cserébe. A játékokat lehet külső HDD-ről futtatni, de nincs igazán értelme az ilyen műveleteknek, a játékidő lelassul és az élvezet, valamint a konzol gyorsaságának lényege teljesen elveszik. Az Xbox Series X 2020. november 10-én kerül a boltok polcaira, méghozzá 499 eurós áron. Az optikai meghajtó nélküli és szerényebb tudású Xbox Series S ennél jóval olcsóbban lesz megvásárolható.

Címkék: beszámoló, XBOX

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.