2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Április 20. 14:32, csütörtök | Magyarország
Forrás: ahojkomarno.sk

Ismét van komáromi torta az Év Tortája verseny döntősei között Magyarországon

Ismét van komáromi torta az Év Tortája verseny döntősei között Magyarországon

Sztaracsek Ádám komáromi cukrász idén is bejutott az Év Tortája magyarországi verseny döntőjébe mandulás-barackos tortájával, amelyet Szirmai Péterrel közösen készített.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett verseny fő célja, hogy a magyar alapanyagokból készült kreatív tortákat bemutassa, tiszteletben tartva az iparág hagyományait. Az idei versenykiírás szerint a versenyzőknek az alábbi nemzeti értékek és alapanyagok közül legalább egyet fel kellett használniuk: újfehértói meggy, kalocsai őrölt paprika, tokaji aszú, magyar akácméz, gyógynövények, mint például kamilla, levendula, menta, citromfű, rozmaring vagy kakukkfű.

A versenyre 35 torta érkezett, köztük több olyan is, amelyben a versenyzők a kötelező elemek mellett opcionális fűszereket és gyümölcsöket is kombináltak. Az első fordulóban a zsűri hatot választott ki a névtelenül nevezett sütemények közül, amelyeket a második fordulóban ismét megkóstoltak, és javítási javaslatokat tettek.

Az idei döntős torták a következők: Betyáros málna, Cserszegi fűszeres mandulás torta, Mandulás barackos, Merengő, Fügés Fűszeres tisztelet és Tihanyi visszhang.

A győztest augusztus elején hirdetik ki, a közönség pedig az augusztus 20-i ünnepségen kóstolhatja meg először a tortát.

Szstarácsek Ádám Komáromi Kisleány nevű tortája 2018-ban már Dél-Komárom szenzációja lett Az ország tortája Szstarácsek Ádám tortája. A sütemény ízét a körte egészíti ki. A torta egy étcsokoládékrémes rétegből, egy vaníliás mascarpone mousse-ból, egy réteg gyömbéres-körtekompótból és kétféle tésztából, egy diós-morzsás és egy diós-mézes részből áll. A neve egy ismert népdalra és a nemrégen átadott Monostor hídra utal.

forrás: ahojkomarno.sk / komarom.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.