2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Február 15. 18:17, szerda | Helyi
Forrás: SziaKomárom

Ismét teljes értékűek lesznek a Komáromi Napok

Ismét teljes értékűek lesznek a Komáromi Napok

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben elmaradt Komárom legnépszerűbb tavaszindító fesztiválja, a Komáromi Napok.

Tavaly csak Észak-Komáromban rendezték meg, idén viszont mindkét városrész újra együtt tartja meg a rendezvényt.

A hírről dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere tájékoztatott egy videós bejelentkezésben, hozzátéve, hogy a déli városrész programjának szervezése már tavaly novemberben elkezdődött.

Hagyományosan április 26-án kezdődik majd a rendezvénysorozat, a hősies komáromi csata emlékére, és május 1-én ér véget.

Nyitóprogramként a két városrész önkormányata közös, ünnepi ülést tart, melynek helyszíne a dél-komáromi Csillagerőd lesz. Itt adják át a kitüntetéseket, mégpedig a Pro Urbe-díjat, a díszpolgári címet és a polgármesteri elismeréseket is - írja a sziakomarom.sk városi hírportál.

A déli városrész rendezvényeinek központi helyszíne idén is a Jókai liget lesz. Itt tartják az ingyenes rendevényeket, syínpadra lép többek közt a Bon-Bon zenekar, a Hooligans, Deák Bill Gyula és a Republic. A koncerteken kívül ezen a helyszínen mutatkoznak be a város civil szervezetei, egyesületei, csoportjai is.

Ezzel párhuzamosan indul az ErődFeszt a Monostori Erődben, ami belépős rendezvény lesz, de a komáromiak jelentős kedvezménnyel válthatnak jegyet. Itt színpadra áll a Tankcsapda, a ValMar, Majka, a Neoton Família, Demjén Ferenc és Rúzsa Magdi - ismerteti a gazdag programot a portál.

A Brigetio Látogatóközpont átadása lesz a Komáromi Napok egyik kiemelkedő eseménye, ahol a Brigetio területén feltárt leletek kerülnek kiállításra. Emellett ide költözik az ELTE Tudásközpontja is, így Dél-Komárom felkerül az egyetemi városok közé.

Az észak-komáromi programok egyelőre még nem ismertek.

Forrás: sziakomarom.sk / Kisalföld

Címkék: Komáromi Napok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.