2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2022. Július 12. 12:47, kedd | Világ
Forrás: kriptovaluták.hu

Ismét szigorítja az EU a kriptovaluta-biznisz feltételeit

Ismét szigorítja az EU a kriptovaluta-biznisz feltételeit

Az Unió mostantól arra kényszeríti a kriptoplatformokat, hogy minden egyes tranzakciójukat transzparens módon fel tudják mutatni, azaz lekövethető lesz minden mozgás.

Az európai uniós intézmények megállapodtak a virtuális fizetőeszközökkel kapcsolatos tranzakciókra vonatkozó szigorúbb szabályokról. A törvényjavaslat célja a pénzmosás elleni küzdelem.

Az Európai Unió szigorúbban lép fel a kriptovalutákkal, például a bitcoinnal történő pénzmosás ellen és nyomon követhetővé tenné a digitális pénzutalásokat. Ez azt jelenti, hogy a kriptovaluta-platformoknak a jövőben a tranzakciók feldolgozásakor meg kell határozniuk a feladóra és a címzettre vonatkozó információkat, s nem számít, hogy mekkora az átutalt összeg. Pénzmosás vagy terrorizmus miatt indított nyomozás esetén a szolgáltatóknak továbbítaniuk kell az információkat az illetékes hatóságoknak.

Az Európai Unió kriptovaluta-pénzmosás elleni intézkedései arra a pontra összpontosítanak, ahol a bitcoint, az ethert és egyéb virtuális fizetőeszközöket hagyományos pénzre, például euróra vagy amerikai dollárra cserélik. A platformfüggetlen kriptopénzváltók vagy pénztárcák tulajdonosai közötti közvetlen átutalások kizárásra kerülnek. Külön szabályozás vonatkozik arra is, amikor a kriptoplatformok ilyen független pénztárcákkal dolgozzák fel a tranzakciókat: itt a tájékoztatási kötelezettség az 1000 eurót elérő vagy meghaladó összegekre vonatkozik.

Martin Schirdewan európai parlamenti képviselő üdvözölte a megállapodást és közölte, hogy a hagyományos banki átutalásokhoz hasonlóan világosan láthatóvá kell tenni, hogy valójában ki a kriptoeszközök feladója és címzettje. A politikus kifogásolta azonban, hogy a független tárcák átláthatósági követelményei kevésbé szigorúak.

Címkék: EU, kriptovaluták

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.