2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2023. Február 03. 10:00, péntek | Világ
Forrás: index.hu

Ingyenes repülőjegyeket osztogat Hongkong

Ingyenes repülőjegyeket osztogat Hongkong

A kínai nagyváros félmillió repülőjegyet oszt szét, hogy fellendítse az országban a turizmust.

A Kínai Népköztársaság a napokban visszavonta a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozásokat, amely az utazókat érintette. Az utóbbi években az országba érkező turisták száma rendkívüli mértékben csökkent, így az egyik legnagyobb városnak, Hongkongnak cselekednie kellett. Tervük része az is, hogy félmillió repülőjegyet osztanak szét, amelynek értéke meghaladja a 250 millió eurót.

A Hongkongi Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója, Dane Cheng még októberben azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy az ingyenes jegyeket korábban azért vásárolták, hogy támogathassák a bajba került légitársaságokat a járvány ideje alatt – közölte az Euronews.

Február 1-jén, szerdán azonban John Lee hongkongi kormányfő bejelentette, hogy indul az 1,8 milliárd eurós „Hello Hongkong” kampány, amelynek részeként március 1-jén megkezdik a repülőjegyek szétosztását.

Az ingyenes jegyeket a Cathay Pacific, a HK Express és a Hong Kong Airlines légitársaságok fogják szétosztani – tájékoztatott Fred Lam Tin-fuk, a hongkongi repülőtér vezérigazgatója.

A kínai városba látogatók különleges ajánlatokat és utalványokat kapnak a határátkelőhelyen található turisztikai információs pultoknál. A turisták között egymillió darab 11 euró értékű utalványt osztanak szét, amelyet ételre, italra, közlekedésre, szállásra, kiskereskedelemi vásárlásra és látnivalókra használhatnak fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.