2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Május 13. 23:08, péntek | Tech
Forrás: GOOGLE • Youtube

Íme a Google idei portékája

Íme a Google idei portékája

Nagybemutatót tartott idei termékeinek a Google óriáscég. A kötelező körös okostelefonok mellett jön a Google első okosórája, valamint beszámoltak új szoftverfejlesztésekről is.

A terület iránt érdeklődők már tűkön ülve várták a Google I/O kezdetét, amelyen több új fejlesztés hivatalos bemutatkozása is várható volt. Legutóbb arról írtunk, hogy nagyon jól szerepel a Pixel 6, ezt most három újabb példány követi a sorban, mégpedig további eszközökkel és szoftveres újításokkal, így bőven van miből válogatni.

A cég az elmúlt hetekben módosította saját online boltját, ebből már következtethettünk a további bemutatókra. Az alább beágyazott videóban megtekinthetjük a teljes bejelentést, viszont akiknek nincs kedve 2 órát ezzel tölteni, azok most velünk együtt gyorsan végigfuthatnak a fontosabb részleteken. A sort a Pixel 7 és 7 Pro nyitotta meg, amelyről egyelőre néhány képet villantottak fel, ezek a készülékek várhatóan október folyamán bukkannak majd fel, a Tensor chip alkalmazásával. Ez utóbbit a hamarosan befutó Pixel 6a is felhasználja, ez a telefon azonban kisebb méretben, 6,1 hüvelykes kijelzővel, 6 GB RAM és 128 GB-os tároló társaságában, 4410 mAh-s akkumulátorral, 30 wattos gyorstöltéssel, szinte változatlan kamerákkal, ám további szoftveres funkciókkal, amelyek a végeredményt hivatottak javítani. A megjelenés júliusban esedékes, 450 dolláros áron.

A rendezvényen végre lerántották a leplet a Pixel Watch típusról is, amely kerek kivitelben, 3 színben, cserélhető szíjjal, a Wear OS 3 szoftverrel, a Google Home támogatásával, valamint a Fitbit „mély integrációjával” jelenik meg. Természetesen a digitális asszisztens is jelen lesz a készüléken, a Google Maps és a Google Wallet is szerepel a listán, a megjelenésre viszont őszig várnunk kell, ez a készülék ugyanis jó eséllyel a Pixel 7 típusokkal együtt bukkan majd fel. Jövőre ráadásként egy Pixel Tablet is megjelenik majd a piacon, szintén a Tensor chipre, minden bizonnyal annak harmadik változatára építve.

A szoftveres oldalon többek között az asszisztens elérésének új módjait jelentették be, a Google Nest Hub Max felhasználói például pusztán a készülékre tekintve feltehetik kérdéseiket, bár ez az első körben csak az USA-ban lesz elérhető.

Címkék: bemutató, google, IO2022

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 10:22, hétfő | Tech

Hasznos funkcióval bővült a Google Fordító

Az amerikai óriáscég már 2020-ban megkezdte egyik kedvenc szolgáltatásának továbbgondolását. Akkor a fordítóba bepötyögött előzmények elmentésén dolgoztak a fejlesztők.

2022. Május 16. 09:45, hétfő | Tech

Elektromos verziót kap a Lamborghini Urus

Nem kerülhette el sorsát az olasz cég SUV szuperautója, így a 4 literes biturbó V8-as mellé kap egy elektromos cincegőt is.

2022. Május 10. 12:15, kedd | Tech

Akár erdőtüzek oltásában is segíthet az 5G

A hálózatok állítólag építkezések biztosításában is nagy segítséget nyújthatnak. A FOKUS munkatársai komoly előrelépést értek el a technológia továbbgondolásának terén.

2022. Május 09. 19:17, hétfő | Tech

Az Európai Nyelvi Modell

A fejlesztés alatt álló rendszer elősegítheti az “öreg kontinens” innovatív startup-ökorendszerét.