2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 15. 15:53, kedd | Világ
Forrás: Noviny.sk

Horribilis összeget kért el egy horvát taxis három turistától

Horribilis összeget kért el egy horvát taxis három turistától

Három ausztrál nő nem fogja egyhamar elfelejteni ezt a horvátországi nyaralást. A húsz kilométeres út a repülőtérig meglehetősen drága lett számukra.

Az ausztrál nők augusztus 14-én, hétfőn estek az úgynevezett "turisták csapdájába". A TN.cz portál információi szerint a három nő Splitből szeretett volna eljutni a Resnik repülőtérre, amely mintegy 25 kilométerre van közúton a népszerű turistavárostól.

Az utat taxival tették meg, a taxis pedig 151,10 eurót kért tőlük ezért az utazásért. És ami még rosszabb, a nyugtából hiányzott egy lényeges információ – a megtett kilométerek száma. Ehelyett nulla és két másodperces vezetési idő szerepelt a számlán – írja a Dnevnik horvát weboldal.

A nők azonnal feljelentést akartak tenni a repülőtéri taxiszolgálatnál, de senki nem reagált a panaszra. A taxis távozása előtt le is fényképezték az autó rendszámát, és szóltak a sofőrnek, hogy hívja a rendőrséget. A hatóságok azonban semmilyen módon nem avatkozott be.

A hatóságok indoklása szerint a turisták nem jogosultak pénzvisszatérítésre, mert nem történt törvénysértés. A horvátországi szabályozás nagyon laza ezen a területen. "A taxiszolgáltatás liberalizációja oda vezetett, hogy a hasonló esetek teljesen legálisak. Hogy erkölcsös-e, az más kérdés" - vélekedik a Dalmacja Danas honlap.

A horvát turisztikai szervezetek és az egyes városi önkormányzatok ezért óva intik a turistákat a csalók által kiszabható csapdáktól. A fővárosban, Zágrábban ezért most angol nyelvű szórólapokat kínálnak nekik, ahol figyelmeztetik őket, hogy taxizás előtt mindig ellenőrizzék az árat. Vigyázniuk kell arra is, hogy senki ne lássa, mennyi pénz van náluk.

Forrás: noviny.sk

Címkék: csapda, horvátország, taxi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.