2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2022. Szeptember 15. 08:41, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaszerdahelyi.sk • Rózsár Vince

Holnap Autómentes napot tartanak Dunaszerdahelyen

Holnap Autómentes napot tartanak Dunaszerdahelyen

Az esemény keretében lezárják a város Fő utcáját, amelyen egy átlagos hétköznapon mintegy 20,000 gépjármű halad keresztül - írja a dunaszerdahelyi.sk.

A szeptember 16-i esemény során útlezárás lesz érvényben, amely a Szent István tértől egészen a Duna utcáig húzódik majd - mégpedig a reggel 9:00 és délután 15:00-ás idősávban. Ebben az időszakban Dunaszerdahely Város Önkormányzata a közterületet a fenntartható közlekedés népszerűsítésének adja át. A dunaszerdahelyi.sk közzé tette az Autómentes Nap időrendjét, ill. programját. A részletes leírás lejjebb.

AZ AUTÓMENTES NAP IDŐRENDJE

A dunaszerdahelyi „Autómentes nap 2022” 2022. szeptember 16-án, pénteken reggel 9.00 órától várja az érdeklődőket, a hivatalos megnyitóra 10.00 órakor kerül sor. Dr. Hájos Zoltán polgármester úr köszöntő szavait ajándékozás és díjátadó követi: az FCC Environment Kuka Manó hulladékgyűjtési versenye kerül kiértékelésre, majd ezt követően a „Bringázz a munkába” kampány nyerteseinek is átadják az okleveleket.

Aki várost szeretne nézni, megteheti azt 13.00 órától a Mobility&Innovation Production Kft. jóvoltából, hiszen az érdeklődők kipróbálhatják a közlekedést a hidrogén meghajtású autóbusszal.

Délután 13.30-tól kedves kultúrműsorral szórakoztatják az érdeklődőket a Művészeti alapiskola diákjai a Csaplár Benedek VMK mellett.

A rendezvény délután 15.00 órakor ér véget, ezután a Fő utcán újraindul a forgalom.

KÍSÉRŐPROGRAMOK

Ezen a napon a figyelem központjába a kerékpáros közlekedés, az elektromos meghajtású és további alternatív üzemanyaggal működő járművek kerülnek. A Fő utcán kerékpár standok kerülnek elhelyezésre a Kellys Bicycles jóvoltávól, ahol a klasszikus kerékpárok mellett e-kerékpárok is bemutatásra kerülnek – illetve kedves játékokkal várják a gyerekeket, továbbá a Mobility&Innovation Production Kft. hidrogén- és elektromos meghajtású autóbuszait is megtekinthetik az érdeklődők.

2022. szeptember 16-én a városi tömegközlekedést az SAD Dunajská Streda, a.s.– az előző Autómentes napokhoz hasonlóan - a nyilvánosság részére ingyenessé teszi.

A DS-CAR, s.r.o. mint villanyautókat is forgalmazó autókereskedés 4db villanyautót állít ki a gyalogosokat váró Fő utcán. A következő márkák képviseltetik magukat: Mercedes, Kia, VW és Renault.

Városunk óvodái és a szabadidőközpont a legkisebbek számára izgalmas és változatos programokkal, foglalkozásokkal készülnek, amelyeknek köszönhetően a gyermekek elsajátíthatják a tudatos, biztonságos közlekedést. Az óvodákból és általános iskolákból érkező gyerekeket igény szerint turistavonat viszi a helyszínre és vissza az oktatási intézményekbe a rendezvény támogatója, az SAD Dunajská Streda, a.s. jóvoltából.

Az egészség jegyében jelen lesz a Szlovák Vöröskereszt Területi Egylete, a dunaszerdahelyi Egészségügyi Szakközépiskola, valamint az Altalános Egészségbiztosító, a Dunaszerdahelyi Területi Közegészségügyi Hivatal, akik szívesen fogadnak minden érdeklődőt.

Az FCC Environment és a Rivalda Színház Kuka Manója is jelen lesznek – okos játékokat és hasznos információkat hoznak magukkal a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban.

Kicsiknek és nagyobbaknak előadásokat tartanak a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság munkatársai és a Csallóközi Népművelési Központ, a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség pedig sokféle érdekességet árul el a Csallóközről.

A Csallóközi Múzeum, a Csallóközi Könyvtár és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ is értékes információkkal látja el az érdeklődőket.

Elsősorban városunk legkisebb polgárai azok, akik majd örömmel ülnek be a Sikabonyi Tűzoltók tűzoltóautójába, vagy akár egy igazi rendőrautóba!

Tisztelt autósok, köszönjük szíves megértésüket!

Minden kedves érdeklődőnek napsütéses, kellemes és egyben hasznos Autómentes Napot kívánunk!

Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 08. 11:40, hétfő | Sport

F1: Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

Ez volt a brit versenyző kilencedik győzelme hazai pályán (2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021, 2024).

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Július 04. 14:59, csütörtök | Sport

Nincs favoritja a Németország-Spanyolország rangadónak

Luis de la Fuente, a spanyolok edzője arra biztatta játékosait a csoportkörben, hogy egyik meccs után se szálljanak el maguktól.

2024. Július 04. 14:30, csütörtök | Rendőrségi

Megváltozott a miniszterelnök elleni merénylet jogi minősítése

A vádlott ellen most terrortámadás különösen súlyos bűncselekménye miatt indítanak eljárást.