2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Szeptember 03. 17:47, csütörtök | Életmód

Hetedszer szervezik meg a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját

Hetedszer szervezik meg a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját

A Hagyományok Háza szervezésében kerül megrendezésre a VII. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója. A népszerű eseménynek ezúttal Zalaegerszeg ad otthont, a Göcseji Falumúzeum négy portája várja az érdeklődőket.

A gazdag program főbb elemei a tánc- és énekoktatás, a zenészek szakmai találkozói és persze a tizenkét zenekar által szolgáltatott pezsgő muzsika.
Zalaegerszegre nem véletlenül esett idén a választás, a szervezők minden évben más-más városban, mindig más falumúzeumi környezetben rendezik meg az eseményt.

Amellett, hogy a közönség betekintést nyerhet a zenészélet kulisszái mögé, a találkozó kiváló alkalom az ismerkedésre, a hálózatépítésre és a zenészek közti szakmai eszmecserére. Az egész napos eseményen részt vesznek a táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái és énekesei, a szombati napon pedig a skanzenbe vonul a tömeg. A négy helyszínen szervezett akción fellép többek között a Góbé zenekar, a PásztorHóra, a Somló Banda, a Ritka zenekar, a Talléros Együttes, a Zengő Zenekar, a Zalai zenekar, az Üsztürü zenekar és sokan mások.

A zenei programot tökéletesen kiegészíti a kézművesprogram, az énektanítás és, a legkisebbekre gondolva, a Fabatka porta népi játszótere. Az 5 órakor kezdődő gálaműsor zárja a találkozót, amelyen fellép a Sarjú Banda, a Komári Pulykák, a Zala Táncegyüttes, valamint a Dobroda zenekar.
A belépés díjtalan és a járványügyi korlátozások érvényesek.

Fotók és nyitókép: Hagyományok Háza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.