2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország
Forrás: Teraz.sk

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

A magyar rendőrség felszámolta a hatalomátvételre készülő, nyolc gyanúsítottból álló csoportot, amely korábban bejelentette, hogy ellenállás esetén mind a rendőrséget, mind a hadsereget lefegyverzik. A hírt a rendőrség szerdán közölte a police.hu honlapon - jelenti a TASR budapesti tudósítója.

Kedd reggel 150 rendőr, a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjainak segítségével, tíz magyarországi helyszínen avatkozott be.

A razzia 11 embert érintett, akik közül hét férfi és egy nő gyanúsítottat hallgattak ki. Közülük egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit vettek őrizetbe.

A csoport tavaly novemberben egy közösségi oldalon közzétett videóban jelentette be, hogy létrehozza az úgynevezett Szkíta Magyarországot, és megkezdi egy nemzeti szabadcsapatok felfegyverzését - közölte a rendőrség.

A rendőrök több helyszínen éles pisztolyokat, lőszereket, támadó puskákat, gáz- és riasztófegyvereket, valamint gumilövedékeket és légfegyvereket találtak a gyanúsítottaknál.

A lefoglalt tárgyak között voltak különböző, Magyarország létezését tagadó dokumentumok és a Szkíta Magyarország nevű szervezetre vonatkozó iratok is.

A rendőrség az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületének bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást. Az állítólagos magyarországi szkíták a múltban már próbálták nemzeti kisebbségként bejegyeztetni magukat, de sikertelenül.

A szkíták iráni törzsek tagjai voltak, akik a dél-oroszországi sztyeppéken vándoroltak a Kr. e. 8. századtól a 2. századig.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Július 08. 11:40, hétfő | Sport

F1: Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

Ez volt a brit versenyző kilencedik győzelme hazai pályán (2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021, 2024).

2024. Július 08. 11:01, hétfő | Életmód

A repülés növeli a trombózis kockázatát

A nyár beköszöntével a szakértők a trombózisos esetek megnövekedett számát észlelték, nemcsak a fokozott folyadékbevitel szükségessége, hanem az utazás miatt is.

2024. Július 04. 14:59, csütörtök | Sport

Nincs favoritja a Németország-Spanyolország rangadónak

Luis de la Fuente, a spanyolok edzője arra biztatta játékosait a csoportkörben, hogy egyik meccs után se szálljanak el maguktól.