2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország
Forrás: Teraz.sk

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

A magyar rendőrség felszámolta a hatalomátvételre készülő, nyolc gyanúsítottból álló csoportot, amely korábban bejelentette, hogy ellenállás esetén mind a rendőrséget, mind a hadsereget lefegyverzik. A hírt a rendőrség szerdán közölte a police.hu honlapon - jelenti a TASR budapesti tudósítója.

Kedd reggel 150 rendőr, a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjainak segítségével, tíz magyarországi helyszínen avatkozott be.

A razzia 11 embert érintett, akik közül hét férfi és egy nő gyanúsítottat hallgattak ki. Közülük egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit vettek őrizetbe.

A csoport tavaly novemberben egy közösségi oldalon közzétett videóban jelentette be, hogy létrehozza az úgynevezett Szkíta Magyarországot, és megkezdi egy nemzeti szabadcsapatok felfegyverzését - közölte a rendőrség.

A rendőrök több helyszínen éles pisztolyokat, lőszereket, támadó puskákat, gáz- és riasztófegyvereket, valamint gumilövedékeket és légfegyvereket találtak a gyanúsítottaknál.

A lefoglalt tárgyak között voltak különböző, Magyarország létezését tagadó dokumentumok és a Szkíta Magyarország nevű szervezetre vonatkozó iratok is.

A rendőrség az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületének bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást. Az állítólagos magyarországi szkíták a múltban már próbálták nemzeti kisebbségként bejegyeztetni magukat, de sikertelenül.

A szkíták iráni törzsek tagjai voltak, akik a dél-oroszországi sztyeppéken vándoroltak a Kr. e. 8. századtól a 2. századig.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.