2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2022. Május 12. 01:54, csütörtök | Világ
Forrás: IKEA, AzerNews

Hárommilliárd eurót fektet logisztikai rendszereibe az IKEA

Hárommilliárd eurót fektet logisztikai rendszereibe az IKEA

A svéd világcég, logisztikai rendszereinek átszervezésével az elektronikus kereskedelem piacán kívánja megvetni a lábát.

Az IKEA főtulajdonosának számító Ingka Csoport bejelentette, hogy 3 milliárd eurót ruház be azért, hogy a logisztikai rendszere megfeleljen az elektronikus kereskedelem kihívásainak. A társaság az összegből 2023-ig új központokat alakít ki és átépíti a meglévő üzleteit azért, hogy azok az internetes kereskedelemben elosztóközpontokként is működjenek, s ne kelljen raktárakat használnia. Erről Tolga Oncu, az Ingka Csoport kiskereskedelemért felelős menedzsere beszélt a Reuters hírügynökségnek adott interjújában. Az új üzletkialakítás és a szállítási lánc tesztje Londonban és az Egyesült Királyságban fog történni.

Oncu hangsúlyozta, hogy minden négyzetméterüket átalakítják és feltette a kérdést, hogy miért kellene raktárcsarnokokat bérelniük az online üzletükhöz, ha az érintett árucikkeket akár a saját áruházaikból is elküldhetik a vásárlóiknak. Ez nemcsak gyorsabb, olcsóbb, de kevesebb károsanyag kibocsátással is jár. Az IKEA az elmúlt években kisebb, városközpontokhoz közelebbi üzletekkel, korszerűsített honlappal, saját tervezői alkalmazásokkal és digitális szolgáltatásokkal reagált az elektronikus vásárlással kapcsolatos kihívásokra. Az áruházlánc a koronavírus-járvány idején rekordbevételeket könyvelt el, amely egyértelműen arra volt visszavezethető, hogy az emberek több időt töltöttek az otthonaikban és azokat új bútorokkal rendezték be.

Oncu kiemelte, hogy az orosz-ukrán háború és a számos országban jelentkező magas infláció ellenére a befektetések mellett döntöttek. A borús fogyasztói kilátások dacára úgy látja, hogy az emberek jó ár-érték arányú, megfizethető megoldásokat fognak keresni, amelyek jó minőségűek és funkcionálisak. A menedzser hozzátette, hogy az elmúlt három pénzügyi esztendőben 2,1 milliárd eurót invesztáltak 32 piacon az új és a meglévő üzleteikbe. A legutóbbi befektetéseikkel a hagyományos "blue-box boltjaikra" összpontosítanak Indiában, Kínában és Romániában, valamint az új áruházaikra az Amerikai Egyesült Államokban, Dániában, Indiában, Kanadában, Olaszországban és más államokban.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 11:01, kedd | Világ

Ezen a napon: Március 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2023. Március 28. 09:33, kedd | Világ

Új rekordot ért el a Brazíliába, Törökországba és Afrikába irányuló orosz dízelexport

Ebben a hónapban legalább 300 000 tonna gázolajat szállítottak az orosz balti kikötőkből Brazíliába, szemben a február egészére vonatkozó 205 000 tonnával - derül ki az adatokból.

2023. Március 28. 09:32, kedd | Világ

Az iskolai lövöldöző további támadásokat tervezett

A támadó, aki hétfőn hat embert, köztük három gyereket lőtt agyon egy keresztény általános iskolában az amerikai Nashville városában, a jelek szerint több különböző helyszínen is támadásokat tervezett végrehajtani.

2023. Március 27. 09:51, hétfő | Világ

Újabb cseh önkéntes tűnt el Ukrajnában

Eltűnt egy Ukrajnában harcoló cseh önkéntes. Társai utoljára a donbászi Szlovjanszk és Kramatorszk városok közelében látták - írja a Novinky.cz cseh hírszerver.