2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. December 08. 11:58, kedd | Bulvár
Forrás: Magyar Hang

Hajdú Pétert felfüggesztett börtönre ítélték

Hajdú Pétert felfüggesztett börtönre ítélték

Megegyezéssel zárták le egyetlen nap alatt Hajdú Péter büntetőügyét, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult, tájékoztat a Magyar Hang.

A megegyezés értelmében a vádlottak, Hajdú Péter és két társa az első tárgyalási nap előtt megállapodtak a vádat képviselő ügyészséggel a büntetésről. Az ítélet szerint Hajdú Péter a cége nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák miatt több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Ehhez a másodrendű vádlott a fiktív számlák rendelkezésre bocsátásával és a harmadrendű vádlott (több mint 115 millió forint értékben) színlelt szerződések aláírásával nyújtott segítséget. Az ezzel okozott kárt Hajdú már befizette a NAV-nak. Hajdú Pétert 1 év 6 hónap börtönbüntetésre (melyet 4 év próbaidőre felfüggesztettek) és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

Címkék: börtön, Hajdú Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.