2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. Július 07. 12:49, kedd | Helyi
Forrás: tasr

Ha Kollár elbukja a délutáni bizalmi szavazást, pártja távozik a koalícióból

Ha Kollár elbukja a délutáni bizalmi szavazást, pártja távozik a koalícióból

Ha a képviselők nem szavaznak bizalmat Boris Kollárnak (Sme rodina), a parlament elnökének, a Sme rodina mozgalom kilép a kormánykoalícióból.

Kollár bizalmi szavazást javasol maga ellen a kedd ülésén. Peter Pčolinský, a mozgalom parlamenti klubjának elnöke az újságíróknak azt mondta, a mozgalom támogatni fogja ezt a napirendi pontot.

„Szeretnénk, ha megnyitnák ezt a kérdést, vitatkoznánk róla, hogy azután titkos szavazással döntsünk" - mondta Pčolinský, és hozzátette, a koalíciós partnerek szintén kérték, hogy ez a pont szerepeljen az ülés programján. Hozzátette, bármilyen alternatíva elképzelhető. „Számolunk azzal, hogy megszavazzák a bizalmat, de azzal is, hogy nem" - mondta.

Hozzátette, a partnerek a koalíciós tanács ülésén közölték, hogy továbbra is tárgyalnak a kérdésről a klubokban. „Nem értem, mert személyes felelősségvállalást kértek" – mondta, és hozzátette, Kollár ezt megtette, amikor javaslatot tett saját leváltására.

Kollár diplomamunkájával kapcsolatban plágium gyanúja merült fel. Az OĽaNO nem kérte a távozását, javaslatot tett, hogy Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter és Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter dolgozzon ki törvényt, amely lehetővé teszi a diplomamunkák visszamenőleges vizsgálatát. Ugyanakkor Igor Matovič miniszterelnök (OĽaNO) a hétvégén olyan kijelentést tett, hogy ha Kollárt visszahívják, az SaS és a Za ludí „behúzza a farkát".

Kollár korábban kijelentette, jogszerűen szerezte mesterfokozatát, de a politikai életében már nem szándékozik használni ezt a titulust. Nem zárta ki, hogy ha távozik a funkciójából, a mozgalom kilép a koalícióból.

Nyitókép: TASR

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.