2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Január 04. 17:16, hétfő | Kzélet
Forrás: TASR

Gröhling nyíltan: Az iskolák megnyitása jelenleg nagyon veszélyes!

Gröhling nyíltan: Az iskolák megnyitása jelenleg nagyon veszélyes!

Branislav Gröhling oktatási miniszter roppant rizikósnak tartja az iskolák újbóli megnyitását a jelenlegi járványügyi helyzetben. A miniszterrel egyetért a Szlovákiai városok Uniója is.

A TASR hírügynökséget Daniela Piršelová, az Unió szóvivője tájékoztatta. A társulás nyilatkozata szerint annak ellenére, hogy az önkormányzatok kellően felkészültek az iskolák kapunyitására, a jelenlegi helyzetben ez roppant felelőtlen és veszélyes lenne. Elmondásuk szerint mostantól minden egyes lépést alaposan meg kell fontolni. „A jelenlegi járványügyi helyzetben az iskolák megnyitását hatalmas rizikónak tartom. Komoly tárgyalássorozat előtt állunk, biztos vagyok benne, hogy találunk egy hatékony és biztonságos megoldást, ami segít gyermekeinknek visszatérni az iskolapadokba,” mondta a tárcavezető.

„A helyzet kritikus, de a Városok Uniója hallgat a minisztériumi szakértők tanácsaira. Elsődleges célunk a gyermekek mihamarabbi iskolába való visszatérése. Két hét múlva lezajlik a gyerekek és a pedagógusok általános tesztelése, amelyre január 22-24. között kerül sor,” mondta az ÚMS elnöke, Richard Rybníček. Hozzátette, hogy mivel egy a cél, így mindannyiunknak türelmesnek kell lennünk. Az Unió mindent megtesz azért, hogy a gyerekek biztonságos körülmények között térjenek vissza az iskolapadokba. Ebben a minisztérium állandó partnerük.

Hétfőn lezajlott az az online találkozó, amelyen a minisztérium vezetősége és a 70 legnagyobb szlovákiai város polgármesterei tanácskoztak. „Legkésőbb kedden, január 5-én tesszük közzé az iskolanyitással kapcsolatos pontos információkat, amelyeket azonnal továbbítunk az önkormányzatoknak, az SK8-nak, a fenntartóknak, az iskolák igazgatóinak és egyéb szakértői csoportoknak,” zárta az oktatási tárca feje.

Címkék: COVID, iskolaügy, nyitás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.