2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2020. Július 19. 12:00, vasárnap | Világ
Forrás: mti

Folytatódik az EU-csúcs, Merkel szkeptikus

Folytatódik az EU-csúcs, Merkel szkeptikus

Angela Merkel szerint nem jósolható meg, hogy a most zajló európai uniós csúcsértekezleten sikerül-e megállapodásra jutni az uniós költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó, gazdasági mentőcsomagról.

A sok jóakarat ellenére az álláspontok még mindig távol állnak egymástól - közölte Angela Merkel német kancellár vasárnap Brüsszelben, a csúcstalálkozó harmadik munkanapjára érkezve.

Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország kormányának vezetője kijelentette, mindent megtesz a találkozó eredményessége érdekében, azonban a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomag "kudarcot vallhat" a tárgyalások során.

Még számos kérdés van az asztalon, egyebek mellett az alap mérete, az uniós pénzek elosztásának mechanizmusa, valamint a jogállamiság - tette hozzá Merkel.

Tegnap délután Igor Matovič szlovák kormányfő úgy fogalmazott, Szlovákiának sikerült „kiboxolnia” mindent, amit szeretett volna. Hangsúlyozta azonban, hogy még nem született megegyezés, és „amíg nincs egyezség minden pontban, addig egyáltalán nincs megegyezés” – mondta Matovič Brüsszelben.

Nyitókép: Matovič/Facebook

Címkék: brüsszel, EU, merkel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.