2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Április 08. 18:43, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

FOCI EB 2020: Budapest teltházas meccsekkel számol

FOCI EB 2020: Budapest teltházas meccsekkel számol

A Magyar Labdarúgó-szövetség optimistán áll a 2021-es EB-meccsekhez. A szövetség azt szeretné, ha a mérkőzéseket teltházas stadionokban játszanák.

Az UEFA pénteken nyilatkozik a nyári EB-helyszínekkel és a stadionok kihasználtságával kapcsolatban. A szervező városoknak szerdáig volt idejük leadni terveiket a szervezéssel kapcsolatban. Magyarország optimista állásponton van. „A Magyar Labdarúgó-szövetség irányelve mindenki számára ismert,” mondta a Nemzeti Sportnak csütörtökön Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. „Azt szeretnénk, hogy – ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi – a lehető legtöbb szurkoló a Puskás Arénában nézhesse a mérkőzéseket, a biztonsági és járványügyi előírások maximális betartása mellett. Ami az Európa-bajnoki rendezést és a magyarországi újranyitást illeti, két külön dologról van szó, ezeket ne mossuk össze! Amiről mi beszélünk, az egy nyári eseménnyel kapcsolatos javaslat. A Budapesten, június második felében rajtoló Eb-re fogalmaztunk meg és adtunk le feltételeket a szervező UEFA kérésére. Ugyanezt mondtuk volna hetekkel ezelőtt, amikor még szó sem volt idehaza nyitásról, és várhatóan ezt mondanánk két hét múlva is, ha az UEFA ekkorra tűzte volna ki a visszajelzés határidejét. A futball gyakran kerül meglepő helyzetekben is az érdeklődés középpontjába, ezt megszoktuk. Az MLSZ feladata most, bő két hónappal az esemény előtt, hogy tervezzen, és próbáljon átlátható helyzetet teremteni a jegyvásárlók, szurkolók számára. A részletekről a jövő héten adunk bővebb tájékoztatást.”

A Nemzeti Sport Online arról számolt be, hogy az MLSZ és az UEFA egyelőre abban egyeztek meg, hogy a magyar szövetség április 28-ig még növelheti a tervezett nézőszámot, utána azonban erre már nem lesz lehetőség. Ami a 18 év alatti és a külföldi szurkolókat illeti, még nem született végleges döntés, az MLSZ jövő hétre ígérte a végső vázlatot. Sipos Jenő szerint a budapesti EB-meccseken telt ház lesz, hacsak a koronavírus okozta járvány nem szól közbe valamilyen úton-módon.

Ami a budapesti Eb-találkozókat illeti, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter márciusban bejelentette, hogy a tervek szerint csak azok a szurkolók lehetnek majd ott a Puskás Aréna lelátóin, akik megkapták a koronavírus elleni védőoltást, áll a Nemzeti Sport Online cikkében.

A Puskás Arénában az eredeti tervek szerint három csoportmérkőzés (amelyből kettőt a magyar válogatott játszik) és egy nyolcaddöntő lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.