2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Február 28. 23:25, hétfő | Sport
Forrás: HVG / FIFA

FIFA és UEFA: Felfüggesztették az orosz válogatottat és a klubcsapatokat

FIFA és UEFA: Felfüggesztették az orosz válogatottat és a klubcsapatokat

Az oroszok elestek a VB-pótselejtezőn való részvételtől, a Szpartak Moszkvát pedig automatikusan kizárták az Európa-liga nyolcaddöntőjéből.

A lehető legsúlyosabb szankcióval sújtotta Oroszországot a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). A FIFA hivatalos weboldalán olvasható közlemény szerint a büntetés minden orosz csapatot - legyen az válogatott vagy klubcsapat - ugyanúgy érint. Az intézkedés visszavonásig marad érvényben.

Egyértelmű a futballvilág üzenete: együttéreznek az ukrajnai emberekkel és bíznak a helyzet mihamarabbi javulásában, hiszen a futball évtizedek óta a nemzetek közötti béke egyik szimbóluma. A döntés értelmében az orosz válogatott nem vehet részt az idei világbajnokság pótselejtezőjében, és a Szpartak Moszkva sem léphet pályára az RB Leipzig elleni Európa-liga-nyolcaddöntőben.

Az orosz Labdarúgó Szövetség válasza nem váratott sokáig magára: kijelentették, hogy "kategorikusan nem értenek egyet" a FIFA és az UEFA döntésével, mert az ellentétes a "sport szellemével".

"Nyilvánvalóan diszkriminatív jellegű a döntés, amely rengeteg sportolót, edzőt, klubot és válogatottat, de ami a legfontosabb, orosz és külföldi szurkolók millióit sérti,” olvasható az állasfoglalásban, amelyben a szervezet előrevetíti a fellebbezést.

Címkék: FIFA, szankciók, UEFA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.