2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Október 27. 01:40, szerda | Sport
Forrás: csakfoci.hu

FIFA: A magyarok mellett az albánok és a lengyelek kaptak még büntetést

FIFA: A magyarok mellett az albánok és a lengyelek kaptak még büntetést

Rendesen megszórta a címben szereplő három válogatottat büntetéssel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, azaz a FIFA.

A FIFA nem teketóriázott. A szervezet fegyelmi bizottságának döntése értelmében az albán nemzeti válogatott zártkapus mérkőzésen játssza le az utolsó kvalifikációs kört Andorra ellen. A FIFA a lengyelek elleni mérkőzés miatt sújtotta büntetéssel az albánokat. A tiranai meccs 77. percében a lengyelek Karol Swiderski révén vezetést szereztek, mire a hazai szurkolók dühödten dobálni kezdték a vendégjátékosokat. A meccs ezután félbeszakadt és csak negyedóra után indították újra. Az albán szövetségnek a zárt kapus meccsen kívül még egy 150 svájci frankos pénzbüntetést is le kell gombolnia.

Az ominózus mérkőzésen a lengyelek sem maradtak válasz nélkül: a vendégek szurkolói erre a hazaiakat kezdték el mindenféle tárggyal dobálni, aminek 50 ezer svájci frank büntetés lett a vége. A FIFA emellett eltiltotta északi szomszédaink szurkolóit a november 12-én esedékes Andorra elleni vb-selejtezőről.
A 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatának utolsó két fordulójában az albánok előbb Angliába látogatnak, majd jön az Andorra elleni találkozó, míg a lengyelek az andorrai összecsapást követően november 15-én a magyarokat fogadják. Az éllovas angolok mögött második lengyelek két fordulóval a vége előtt hat ponttal előzik meg a negyedik magyar együttest, míg a harmadik albánokat néggyel.

A csoportból csupán az első jut tovább, a második helyezett pótselejtezőt játszhat. A magyar válogatott sem járt jobban – az albánok elleni budapesti meccset az Anglia elleni rasszista megnyilvánulások miatt kellett zárt kapuk mögött játszaniuk. A FIFA a pénzbüntetés mellett még egy nézők nélküli hazai meccset ítélt meg a magyaroknak, igaz, ezt felfüggesztették. A büntetést valószínűleg élesíteni fogják, hiszen az angolok elleni visszavágón a magyar szektorban ismét rendbontás történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.