2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Június 07. 08:29, szerda | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Felborult egy vonat Rimaszombat közelében, három utas megsérült

Felborult egy vonat Rimaszombat közelében, három utas megsérült

Kisiklott és felborult egy vonat a Rimaszombat járásbeli Rimazsaluzsány és Kecege közötti vágányon. A balesetben három utas könnyebben megsérült.

A vasúti közlekedés a szakaszon szünetelt. Ezt Ria Feik Achbergerová, a Szlovák Vasutak (ŽSR) szóvivője erősítette meg a TASR-nek.

"Ma 19.50 órakor a Rimaszombat - Rimabánya szakaszon egy vonat a vágányra dőlt fának ütközött. Az ütközés következtében a kocsi kisiklott és leborult a vágányról. A ŽSR munkatársai a helyszínen megállapították, hogy egy kidőlt fáról van szó, amely nem a vágány közelében volt, hanem a lejtőn csúszott lefelé" - mondta Achbergerová, hozzátéve, hogy a fa kidőlését a rossz időjárás okozhatta.

Amint arról a TASR-t a Tűzoltó- és Mentőalakulat Regionális Igazgatóságának (HaZZ) Besztercebányán található műveleti központjából tájékoztatták, a vonaton hét személy tartózkodott. A vasúttársaság szóvivője szerint három utas könnyebben megsérült.

"A HaZZ tagjai a beavatkozás helyszínén első orvosi ellátást megelőzően nyújtottak elsősegélyt a sérülteknek, segítettek a mentőszolgálat munkatársainak az ellátásban és a sérültek mentőautókba szállításában" - tették hozzá a tűzoltók.

A vasúti közlekedés a szakaszon szünetelt. A baleset felszámolása és a helyszínelés folytatódik.

Forrás: teraz.sk

Címkék: baleset, kisiklott, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.