2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Január 25. 23:07, kedd | Koronavírus
Forrás: TASR

Február 1-től kilenc hónapig lesz érvényes a digitális COVID-igazolvány

Február 1-től kilenc hónapig lesz érvényes a digitális COVID-igazolvány

A korlátozás az utazásra és a Szlovákiában érvényes szabályok betartására is vonatkozik.

„A vakcina harmadik, emlékeztető dózisának beadása után automatikusan meghosszabbodik az igazolvány érvényessége. Az Európai Bizottság egységes szabályokat állapított meg,” nyilatkozta Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője. Eliášová hozzátette: a kilenc hónapos érvényességet a kétadagos oltások esetében a második, míg az egyadagos oltások esetében a vakcina egyetlen adagjának beadásától kezdve számítják. Amint lejár a kilenc hónap, úgy az igazolvány tulajdonosa nem tekinthető többé oltottnak. „Az érvényességi idő lejárta után az ilyen személy oltatlannak tekintendő. Erre az emlékeztető oltás beadatása a megoldás,” mondta a szóvivő.

A szóban forgó érvényességi időtartamról és annak esetleges változásairól a Közegészségügyi Hivatal dönt. Az egészségügyi tárca emlékeztet, hogy az igazolást a védőoltás beadása, illetve és a COVID-19-betegség leküzdése után lehet igényelni. Aki beállította az automatikus küldést, annak minden külön kérés nélkül elküldik a dokumentumot. A digitális igazolványt elektronikus úton kell kérni a korona.gov.sk weboldalon vagy az Nemzeti Egészségügyi Információs Központon keresztül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.