2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Május 31. 14:54, hétfő | Magyarország
Forrás: MTI / Blikk

Fainul a buli az Országházban – kemény csatákra kell számítani

Fainul a buli az Országházban – kemény csatákra kell számítani

Továbbra is szikrázik a levegő a Parlamentben, hiszen zajlik az azonnali kérdéseket is felvonultató ülés, amelynek során bárki intézhet kérdést a kormánytagok és a miniszterelnök felé.

Folytatódik a Parlament mai ülése, amelyen minden bizonnyal várható egy következő menet a Kövér Vs. Jakab mérkőzésből, valamint Gyurcsány és Orbán is szót kérhetnek. Kövér azt vette zokon két héttel ezelőtt, hogy a jobbikos Jakab Péter „hosszú hajú ficsúrnak” nevezte Deutsch Tamást, el is vette tőle a szót. Ennek tetejében Jakab még egy 10 millió forintos büntetést is bezsebelt a házelnöktől. A Jobbik elnök múlt héten megpróbálta szóba hozni az esetet, de Kövér ismét elvette a képviselőtől a szót. Ezért gondoljuk, hogy ma is folytatódik a csörte, ha minden igaz ezúttal Orbán Viktor szemei előtt.

Gyurcsány már fel is szólalt napirend előtt: „Látva ezt az érdeklődést személyem iránt, gondoltam kielégítem érdeklődésüket 100 százalékban, nem csak 99-ben,” utalt nyitásként Gyurcsány a Fidesz kommunikációjára, amivel Karácsony Gergelyt az ő embereként próbálja beállítani. Majd úgy folytatta: „bár Orbán Viktor azt mondja, vele kell megküzdenie, mégis gyáván államtitkárai mögé bújik a vita elől.”
„Magyarországon a kormány csak látszólagos: az ellenzék ellenzékét láthatjuk bennük. Nem tudnak mással foglalkozni, mint az ellenzék feltételezett politikai viszonyaival. Mondok valamit: mi lenne, ha inkább kormányoznának?” tette fel a kérdést a volt miniszterelnök.

„És ha már a nép szuverenitásról beszélnek, a nemzetről, mi lenne, ha közös döntésekre alapoznának. Vajon megbeszéltük-e bármikor is, hogy 500 milliárd forintból a kínai kommunista párt megbízásából egyetemet építünk? Volt-e vita arról, hogy privatizálják egyetemeinket? Megbeszélték-e bárkivel, hogy 28 500 forint marad a minimális nyugdíj? Megbeszéltük-e, hogy akarunk-e új atomerőművet, vagy méregdrága Budapest-Belgrád vasutat? Nem beszéltük meg!” sorolta Gyurcsány. „Ezek helyett Önök arról akarnak beszélgetni, hogy a „ficsúr” szó sérti-e az önök méltóságát. Arról akarnak beszélni, hogy ki kinek az apja, nagyapja, felesége. Önök családfakutatással foglalkoznak. Lehet ezt csinálni, de mi lenne, ha kormányoznának?” tette fel a kérdést. Végezetül rátért a Karácsonyt Gergely főpolgármestert ért fideszes támadásokra, miszerint nem beszél elég jól angolul.

„Tarlós István meg sem tudott nyikkanni külföldi nyelven, önök most Karácsony Gergellyel foglalkoznak, hogy hogy beszél angolul. Hát jobban, mint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes!” zárta napirend előtti felszólalását Gyurcsány Ferenc.
Kövér László egy sóhajtás után közölte, hogy Dömötör Csaba államtitkárra „hárul a feladat” válaszolni Gyurcsány Ferencnek. Dömötör szólásra is emelkedett, és ő is a számmisztikával kezdett:

„Lehet, hogy Karácsony Gergely mozgalma nem is 99 százalék Gyurcsány és 1 százalék Karácsony, mint azt mi mondtuk, hanem Önnek van igaza, és 100 százalék Gyurcsány. Ezt láttuk az elmúlt napokban is,” kezdte Dömötör, majd rátért a nyelvtudás kérdésére.

„Nem az a probléma, hogy valaki nem beszél valamilyen nyelvet, hanem az, ha valaki azt állítja, hogy beszéli, de utána lebukik,” mondta az államtitkár, majd felsorolta a kormány különböző intézkedéseit a a 13. havi nyugdíj visszaépítésétől a Magyar Falu programig.

„Világos beszéd, hogy most kihívta Orbán Viktort, ez már nyílt küzdelem, nem a korábbi simlis magatartás. Ugyanakkor nem jó fejlemény, hogy 15 évvel az őszödi beszéd után még mindig Ön az ellenzék vezéralakja. Mákszemnyi okunk nincs azt hinni, hogy másképp viselkedne most, mint akkor,” reagált Dömötör Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.