2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Május 28. 17:43, vasárnap | Sport
Forrás: Teraz.sk

F1: Max Verstappen nyerte a Monacói Nagydíjat

F1: Max Verstappen nyerte a Monacói Nagydíjat

A második helyen az Aston Martin színeiben versenyző spanyol, Fernando Alonso, a harmadikon az Alpine-os francia, Esteban Ocon végzett.

A Red Bull csapat holland fenegyereke, Max Verstappen nyerte az idei F1-es szezon hatodik futamát, a Monacói Nagydíjat, növelve ezzel előnyét a bajnoki tabella élén. A második helyen az Aston Martin színeiben versenyző spanyol, Fernando Alonso, a harmadikon az Alpine-os francia, Esteban Ocon végzett.

Verstappen rajt-cél győzelmet aratott, kihasználva pole pozícióját. A dobogósok sorrendje megegyezett a szombati időmérő edzés végeredményével, így Ocon pályafutása során harmadszor állt dobogóra.

A 25 éves Verstappennek ez volt az idei szezonban a negyedik, illetve pályafutása 39. győzelme. Ezzel jelentősen növelte előnyét a tabella élén csapattársa, Sergio Perez előtt, aki Monacóban a második tizesben végzett, tehát így pont nélkül zárta a futamot. A Red Bull csapata továbbra is vezeti a konstruktőri kupát. Az idén négy harmadik helyezést elérő Alonso a második hellyel megerősítette kiváló formáját a 2023-as szezonban.

Az időmérő győztese, Verstappen, megtartotta első helyét a rajtnál, és nem habozott a második Alonso és a harmadik Ocon előtt. Verstappen csapattársa, a 20. helyről induló Perez szinte azonnal beállt a boxba. Verstappen gyorsan kétmásodperces előnyt szerzett Alonsóval szemben a szűk Monte Carlo-i pályán, és gond nélkül tartotta a vezetést.

A 11. körben Sainz megpróbálta megtámadni Ocont, de az ütközés után megsérült az első szárnya. A versenyzők pozíciói sokáig stabilak voltak, előzési manőverekre utaló jelek nélkül. A 35. körben Pérez nekiütközött Magnussennek, és tönkre ment az első szárnya, így ismét ki kellett mennie a boxba.

Verstappen előnye Alonsóval szemben tovább nőtt, a harmadik helyet Ocon tartotta. A verseny folyamatát az 53. körtől felerősödő eső mozgatta meg végül. Az autók pályán tartásával kapcsolatos problémák után a versenyzők gumicseréhez folyamodtak, és az átmeneti körülményekhez elsősorban zöld keverékeket választottak.

Alonso eleinte meglepő módon száraz gumikat választott, de ezek a pálya nedvesebb szakaszain nem működtek, úgyhogy ismét váltott. Jelentős előnyének köszönhetően nem fizetett rá a két gyors kiállásra, és csatlakozott Verstappen-hez.

Hamilton és Russell Mercedes-e beállt a stabil trió mögé, de Russell 5 másodperces büntetést kapott veszélyes bokszból való kihajtásért. Hülkenberg sem kerülte el a büntetést, aki nem töltötte le rendesen az eredeti büntetését, ezért újabbat kapott.

Az 57. kör után Stroll kiesett a versenyből, miután a vizes pályán nekiütközött egy korlátnak. Tsunodának ugyanitt szerencséje volt, aki szintén nem tudta a pályán tartani az autót, de ő a bukótérben meg tudta fékezni az Alpha Tauri-t. A versenyzők a futam végéig őrizték pozícióikat, nem próbálkoztak kockázatos manőverekkel, végül Verstappen több mint 27 másodperces előnnyel diadalmaskodott.

A következő F1-es futam egy hét múlva, június 4-én kerül megrendezésre a barcelonai pályán. A 2023-as szezonban eredetileg 23 futam szerepelt, de az olaszországi Emilia Romagna Nagydíj elmaradt az árvíz miatt.

Forrás: teraz.sk

Címkék: f1, Monaco

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.