2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Február 10. 11:04, péntek | Tech
Forrás: cbr.com

Ezért költözött az HBO The Last of Us 4. epizódja Pittsburgh-ből Kansas City-be

Ezért költözött az HBO The Last of Us 4. epizódja Pittsburgh-ből Kansas City-be

Az HBO két nagyon jó okból változtatta meg azt a várost The Last of Us 4. epizódjában, ahol Joel és Ellie találkozik a Raidersrel csapattal.

Az HBO The Last of Us című műsora ellentmondásos változtatásokat hajtott végre – de a tévéműsor egyes módosításainak van jelentősége. Az egyik ilyen fontos különbség az, hogy Joel és Ellie találkozását a Raidersrel Pittsburghből Kansas Citybe helyezték át. Az 1. évad 4. epizódjában, a „Please Hold My Hand” (Kérlek, fogd meg a kezem) című részében Ellie és Joel Bill autójával Wyoming felé tart, hogy megtalálják Joel testvérét, Tommyt. Mivel Tommy egykor Tűzbogár volt, Joel úgy véli, testvére segíthet neki eljuttatni Ellie-t a szervezet orvosaihoz.

Útjuk nehézségekbe ütközik, amikor találkoznak egy csoporttal, amely átvette az irányítást Kansas City felett. Megtámadják Joel és Ellie autóját, és arra kényszerítik őket, hogy gyalog folytassák az utat a városban. A csoport elől menekül Henry és Sam is – azok a testvérek, akikről Melanie Lynskey karaktere, Kathleen úgy véli, hogy részben felelősek bátyja igazságtalan meggyilkolásáért. Az új helyszín tiszteletben tartja a történet eredeti dinamikáját, még akkor is, ha a cselekmény más helyen történik.

Mivel a videojátékok digitális médiumok, szabad a környezet kialakítása és fejlesztése. Ezzel szemben egy tévésorozatnak logisztikai és költségvetési korlátai vannak. A The Last of Us-t a kanadai Albertában forgatták, és Troy Baker The Last of Us hivatalos podcastjának 4. epizódja szerint a műsor forgatási helyszínei fizikailag jobban hasonlítottak Kansas Cityre, mint Pittsburgh-re. A Pittsburgh azért hatékony a játékban, mert egyedi és felismerhető szerkezete és karaktere van.

Ahelyett, hogy az erőforrásokat arra költötték volna, hogy Albertát digitálisan átalakítsák Pittsburghhez, inkább az epizód helyszínét változtatták meg Kansas City-re. A helyszín Pittsburghből Kansas Citybe történő váltása okos, praktikus választás volt a sorozat számára, és pozitív hatással volt a műsor narratívájára is.

Kansas City azért is jó választás volt, mert a várost arra használták, hogy elősegítsék Joel és Ellie fejlődő kapcsolatát. A tévéműsorok időérzéke is különbözik a videojátékoktól. Az HBO The Last of Us-jának nehezebb dolga, hogy a rajongókat Joel és Ellie mellé állítsa, mert a játékban a játékos Joel, és ezért sokkal aktívabb ebben a kapcsolatban. A sorozatban pedig a közönség tulajdonképpen passzív néző, nem pedig résztvevő.

Ahhoz, hogy Joel és Ellie kapcsolatának fejlődése érezhető legyen, a TV-sorozatnak nagyobb földrajzi távolságot kellett megtennie a Tess-szel történtek óta. Az úton eltöltött idő meghosszabbításával, és az erdőben táborozással Joel Ellie-hez való kapcsolatának negatív attitűdje enyhülése természetesebbnek hatott. Mivel kapcsolatuk a műsor lényege, fontos, hogy az írók mindent megtegyenek annak érdekében, hogy kapcsolatuk hihető és érthető legyen a közönség számára.

forrás: cbr.com
kép forrása: youtube.com / HBO Max

Címkék: HBO, HBO Max, The Last of Us

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.