2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Január 14. 14:24, szombat | Életmód
Forrás: tvnoviny.sk

Ezeket az ételeket nem szabad lefagyasztani

Ezeket az ételeket nem szabad lefagyasztani

Van, amelyik egyszerűen tönkremegy, de akad olyan élelemiszer is, amely fagyasztás után akár az egészségre is veszélyes lehet.

1. Felolvasztott élelmiszerek, például a húsok, vagy éppen a tenger gyümölcsei

Ezeket az élelmiszereket újból nem szabad lefagyasztani, mivel a felengedés során megnő a baktériumok száma, ami veszélyes lehet az egészségre. Azonban, ha az említett élelmiszereket hűtőszekrényben 5 ° C-on vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten olvasztjuk fel, akkor újra lefagyaszthatók maradnak – állítja az SBS portál.

2. Főtt tészták

A tészta kiszárad és ízetlen lesz, ha kiolvad. Ha valamilyen oknál fogva mégis a fagyasztóba került, akkor felhasználás előtt érdemes forrásban lévő sós vízbe tenni, hogy újjáéledjen.

3. Lágy sajtok

Míg a kemény sajtok, például a gouda, parmezán vagy a cheddar félék lefagyaszthatók, a lágy sajtok, mint a Brie, a Camembert, a kecskesajt és a ricotta nem. Az ilyen típusú sajtok részecskéi fagyasztva szétválnak, és felengedéskor az állaguk megváltozik.

4. Tej

Ha túl sok a tejed, és nem tudod felhasználni a lejárati idő előtt, logikus megoldásnak tűnik a fagyasztó. A felolvasztott tej szerkezete megváltozik, de főzéshez így is ideális marad. Kakaóhoz, müzlihez és kávéhoz azonban nem ajánlják.

5. Rántott ételek

Az ilyen típusú élelmiszerek fagyasztása hiábavaló, mivel minden ropogós íz elveszik. A húsnak bár nem lesz baja, de pont azt tulajdonságát veszti el, amiért úgy kedveljük.

6. Uborka

A zöldségek általában véve jól bírjak a fagyasztást, ám kivételnek számít az uborka, zeller, cukkini, káposzta és a salátafélék. Jól fagyasztható zöldség viszont a hagyma, tök, paradicsom vagy éppen a kukorica. A banán bár gyümölcs, de szintén egész jól fagyasztható, felolvasztás után alkalmas különböző turmixokhoz és sütéshez.

7. Avokádó

Két elmélet létezik arról, hogy lehet-e fagyasztani az avokádót, vagy sem. Az egyik azt mondja, hogy a legtöbb gyümölcshöz hasonlóan a gond nélkül fagyasztható. Csupán el kell távolítani a magját, pürésíteni a húsát, facsarni rá egy kis citromlevet (segít megőrizni az ízét) és egy zacskóban mehet is a fagyasztóba. A másik teória szerint viszont az avokádót nem szabad lefagyasztani, mivel így elveszti a selymes textúráját és különleges ízét.

forrás: tvnoviny.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.