2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Január 17. 15:20, kedd | Bulvár
Forrás: startitup.sk

Ezek voltak a legjobb filmek és sorozatok a Critics Choice Awards díjátadón

Ezek voltak a legjobb filmek és sorozatok a Critics Choice Awards díjátadón

A Minden, mindenhol, mindenkor című amerikai sci-fi vígjáték nyerte a 28. Critics Choice Awards díjátadót vasárnap Los Angelesben.

A kritikusok a legjobb filmnek, a legjobb eredeti forgatókönyvnek és a legjobb vágásnak járó díjat is ennek a filmnek ítélték oda.

A DPA jelentése szerint Dan Kwan és Daniel Scheinert nyerte a legjobb rendezőnek járó díját, Ke Huy Quan pedig a legjobb férfi mellékszereplő kitüntetést zsebelhette be.

A legjobb színésznőnek járó díjat Cate Blanchett kapta a Tár című filmdrámában alakított rendkívüli munkásságáért, mely során a Berlini Filharmonikusok fiktív vezető karmesterét játszott el.

A legjobb főszereplő Brendan Fraser lett, aki a Bálna című filmben egy olyan túlsúlyos férfit formált meg, aki megpróbál újra kapcsolatba lépni 17 éves lányával, Ellie-vel.

A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában az RRR című indiai történelmi dráma nyert, amely a Naatu Naatu című dalával a filmzenék kategóriában is eredményes volt.

A Nyugaton a helyzet változatlan című német háborús film – csakúgy, mint a Golden Globe-on – ismét hoppon maradt, pedig a német nyelvű alkotást Oscar-díjra is jelölték.

Televíziós kategóriában három díjat is bezsebelt a Better Call Saul, amely a Breaking Bad – Totál szívás spin-off sorozataként szintén kultikussá vált. Az alkotás megkapta a legjobb drámasorozatnak járó díjat, Bob Odenkirk-t és Giancarlo Esposito-t pedig a legjobb főszereplő, illetve legjobb mellékszereplő díjjal tüntették ki.

Az Abbott Általános Iskola pedig a legjobb vígjáték sorozatért járó díjat vihette haza.

A Critics Choice Awards díjat 1995 óta adják át.

forrás: startitup.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.