2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Szeptember 20. 11:16, vasárnap | Életmód

Ezek a játékok lesznek elérhetőek már az első naptól a PS5-n

Ezek a játékok lesznek elérhetőek már az első naptól a PS5-n

A héten mutatta be a SONY a következő generációs PlayStation konzolt, amely a PS5 jelölést kapta. Most már tudjuk, mennyibe fog kerülni a csúcsgép, és melyik játékokat fogjunk tudni nyüstölni már az első napon.

Igaz, a könyvtár nagyon vékony egyelőre, de ez általában így van egy-egy gép indulásakor, a címek azonban ígéretesek. A PS4-es játékok is azonnal elérhetőek lesznek, de a visszafelé kompatibilitással kapcsolatban vannak még kérdőjelek. Az egész listát itt tekinthetitek meg.
Most azonban lessük meg a legkomolyabb címeket és azok trailerjeit!


Astro's Playroom

Ha éppen nincs pénzed, mert az összeset elköltötted a PS5 konzolodra, akkor se bánkódj, a SIE JAPAN STUDIO platformere elérhető lesz az összes megvásárolt gépen, ráadásul teljesen ingyen. A játékkal azt akarják demonstrálni, mennyire jól működik a DualSense haptikus visszacsatolása és az adaptív hátsó ravaszok.

Demon’s Souls

A Demon`s Souls egy feldolgozás a FromSoftware jóvoltából. A szadista akció-szerepjáték már az első naptól ijesztgetheti a gyengébb idegzetű, sötétben játszó gamereket. A pletykák szerint az alkotás PC-n is megjelenik majd, de a SONY szerint csak elírásról volt szó, és a játék PS5-exkluzív lesz. Az ára azonban borsos lesz, a progamingshop.sk előrendelési listája alapján 79,99 euró.

Destruction All Stars

A Lucid Games multiplayer játékában egy TV-műsor résztvevői vesznek részt valamiféle kaotikus versenyen, ahol két lábon és járgányokba pattanva is egymásnak lehet majd esni. A stúdió a konzol megjelenési dátumának bejelentésekor közölte Twitteren, hogy a Destruction All Stars nyitócím lesz PS5-ön. Itthon ez is 79,99 euróba fog kerülni.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales

A PS4-re is megjelenő újabb MARVEL-alkotást az Insomniac stúdió készítette az előző Pókemberes játék sikereire építve. Miles Morales-szel egy alternatív dimenzióba kalauzol minket a játék, így nem csak egy feldolgozásról, vagy folytatásról van szó. Az alkotást két verzióban tudjuk megvásárolni, az alapváltozat 59,99 euróba fog kerülni, az ULTIMATE EDITION pedig 79,99 euróba. A drágább változat tartalmazza a 2018-ban kiadott első rész nextgen konzolos verzióját is, tehát az ultimate edition vásárlásakor két játékot kapunk.

Sackboy: A Big Adventure

A Sumo Digital zsákbabával ugrálós, a fiatalabb közönségnek szánt platformere is azonnal elérhető lesz PS5-ön. Méghozzá 69,99 euróért. PlayStation 4-re is meg fog jelenni.

Assassin's Creed: Valhalla

Igen, igen, igen! Itt a Ubisoft megasikeres sorozata, az Assassins Creed következő része. Az alkotók rájöttek, hogy ha kiharapják a történelmi RPG szeletet a piac-tortából, rengeteg zöldhasút vihetnek haza. Ráadásul, ha sikerül még egy minőségi darabot is összehozni, akkor tuti az üzlet. Így biztosak lehetünk benne, hogy a VALHALLA minden PS5 tulajdonos gépén ott lesz előbb vagy utóbb. Aki azonban egy héttel hamarabb szeretné kipróbálni a játékot, az vegyen XBOX Series X-t, ott ugyanis már november 10-től elérhető lesz a Valhalla.

Cyberpunk 2077

Az év egyik legjobban várt játéka egyébként is november 19-én jelenik meg minden platformra, a CD Projekt pedig már előre bejelentette, hogy visszafelé kompatibilitással azonnal elérhető lesz a PS4-es változat PS5-ön (ugyanez egyébként az Xbox Series X esetében is igaz). Ez még nem a nextgen konzolok erejét teljesen kihasználó változat lesz, az csak valamikor később fog megjelenni. Sokat vártunk, de végre megérkezett Keanu Reeves és a Cyberpunk 2077. Minden konzol-tulajdonosnak kötelező!

Call of Duty: Black Ops - Cold War

A legújabb Call of Duty november 13-án debütál, tehát biztosak lehetünk a PS5-s startban is. A Black Ops Cold War az 1980-as évek geopolitikai csatározásaiba kalauzol minket, ahol a Hidegháború ikonikus alakjaival találkozhatunk, missziókon vehetünk részt Berlinben, Vietnamban, Törökországban és Moszkvában. Elit titkosügynökként feladatunk egy Perseus nevű titkos alak követése lesz, akinek eltökélt célja a világegyensúly megbontása és ezzel a történelem menetének átírása. A single player missziókon kívül a játékosok kipróbálhatják a Zombi-multiplayert is. A játék ára 69,99 euró lesz.

Devil May Cry 5: Special Edition

A sátánlyuggató játék bővített változata nem csak azért lesz érdekes, mert megpróbálja kihasználni az újgenerációs konzol hardverének előnyeit (ray-tracing, 4K, 120 fps, mindezt azért nem egyszerre), hanem mert játszhatóvá teszi Vergilt. Akit DLC-ként meg lehet majd venni PC-re, PS4-ere és Xbox One-ra is. A Special Edition egyből megérkezik Xbox Series X-re is.

Godfall

Érdekes, hogy a Sony legutóbbi előadása során nem emlékeztek meg a looter-slasher akciójátékról, mert régóta hangoztatják, hogy ez lesz az egyik nyitócím. A Godfall vadonatúj, következő generációs fosztogató-kaszaboló játék, amely egy hősies lovagokkal és misztikus mágiával teli, ragyogó fantasy világban játszódik. A Fantasy-akció szerepjáték ütős, külső nézetes közelharcot alkalmaz, ahogy a játékosok zsákmányra vadásznak, legendás vértezetet öltenek és ádáz ellenségeket győznek le. Mindenesetre a fejlesztők megerősítették, hogy tényleg ez a helyzet, sőt, PC-re már 12-én megjelenik. Tehát előbb, mint nálunk PS5-ön.

Watch Dogs Legion

A Ubisoft a Londont lázítós játékról sem mondta még ki véglegesen, de mivel Series X-re azonnal elérhető lesz, meglepő lenne, ha a PS5 esetében nem így járnának el. A kezdőár 57,99 euró lesz PS4-re.

Visszafelé kompatibilitás:
Egyelőre még kérdéses, hogy visszafelé kompatibilitással pontosan milyen játékot lesznek elérhetőek PS5-ön. A SIE-t vezető Jim Ryan szerint „több ezer” PS4-es címet teszteltek ilyen szempontból, és „ezek 99%-a” működött is a nextgen konzollal. De hogy melyek ezek a játékok és mikor lesznek használhatóak PS5-tel, azt nem árulta el. Ryan azt is tisztázta nemrég, hogy a régebbi konzoljaik játékai (PS1, PS2, PS3) nem lesznek elindíthatóak PS5-ön.
Ugyanakkor bejelentették az úgynevezett PlayStation Plus Collectiont, ami a szolgáltatás előfizetői számára megjelenéskor és további költségek híján elérhetővé fog tenni PS4-es klasszikusokat PS5-ön. Eddig 18 ilyen játékot neveztek meg:
• God of War
• Bloodborne
• Monster Hunter World
• Final Fantasy XV
• Fallout 4
• Mortal Kombat X
• Uncharted 4: A Thief's End
• Ratchet and Clank
• Days Gone

Címkék: játékok, PS5

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.