2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Február 24. 20:03, csütörtök | Sport
Forrás: UEFA / 444.hu / Eurosport

Elvitték Szentpétervárról a Bajnok Ligája döntőjét

Elvitték Szentpétervárról a Bajnok Ligája döntőjét

Eredetileg Szentpéterváron rendezték volna az UEFA Bajnokok Ligája döntő párharcát, de a mai események miatt a Szövetség úgy döntött, mégsem Oroszországban rendezik a focimeccset.

A mérkőzésnek, amely május 28-án kerül megrendezésre, mától már nem a szentpétervári Gazprom Aréna ad otthont. Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke péntekre ugyanis összehívott egy rendkívüli ülést, amelyen a végrehajtó bizottság megerősíti a meccs költöztetését. Az Európai Parlament arra kérte az UEFA-t, hogy változtassa meg a helyszínt és az orosz városokat mellőzze. Közben a lengyel, a svéd és a cseh labdarúgó szövetség közös közleményben jelezte, hogy szerintük Oroszország nem lehet házigazdája az idei világbajnokság márciusi pótselejtezőinek. Erre azért volt szükség, mert március 24-én az orosz válogatott a lengyeleket fogadta volna a pótselejtezőn, a győztes öt nappal később pedig a svéd-cseh mérkőzésen diadalmaskodó csapatot látná vendégül az országban. „A katonai eszkaláció súlyos következményekkel jár. Jelentősen csökkenti a nemzeti labdarúgó-válogatottjaink és a hivatalos delegációink biztonságát,” indokolta a kérését a három szervezet, ami azt várja a FIFA-tól és az UEFA-tól, hogy azonnal reagáljon a történtekre és álljon elő alternatív helyszínjavaslatokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Március 22. 09:34, péntek | Sport

Szívműtéten esett át Peter Sagan

Sagan szokatlanul magas pulzussal - abnormális tachikardiás epizóddal - küszködött februárban egy hegyikerékpár-versenyen a spanyolországi Chelve-ben.