2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Július 07. 07:00, kedd | Életmód
Forrás: index.hu

Eltűnhet Siófok közterületeiről az alkohol

Eltűnhet Siófok közterületeiről az alkohol

Siófok polgármestere nem tűri a nyilvános alkoholfogyasztást, az egész város területén tilalmat rendelne el. Beleértve az utcákat, tereket és vízpartot is.

Kezet a szívre, ki nem ivott még egy jó hideg sört a Balaton partján? Mindnyájan ismerjük Siófok bulikultúráját, amelynek szerves része az alkohol. Ha Lengyel Róberten, a város polgármesterén múlik, ez a jövőben teljesen megváltozhat. Elmondása szerint a szigorú intézkedéseknek hála biztonságosabbá és nyáron is élhetőbbé válna a város a lakosok számára.

A Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra a két javaslatot, amelyről július 16-án szavazhat a testületi ülés. Az indoklás szerint a „részegen fetrengő hajlaktélanok” és a „mindennapokból kiszabaduló ifjak” közterületen történő „olcsó sör” vedelését szeretné megakadályozni.

„Siófok egész területére rendelnénk el közterületi (utcákon, tereken, vízparti sétányokon) alkoholfogyasztási tilalmat. Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból "kiszabaduló" ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken. A másik, hogy korlátoznánk a kereskedelmi üzletekben (tehát nem a vendéglátóhelyeken, hanem a boltokban) az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást. Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva“– áll a bejegyzésben.

Siófok továbbra is népszerű üdülési célpont, a látogatók számával azonban az elmúlt időszakban emelkedett a bűnözés aránya is. A polgármester korábban határozott fellépést ígért, amelynek jeleit már a hétvégén is láthattuk: A turistabarát Petőfi sétányon többszáz gyalogos és lovas rendőr járőrözött szombat éjszaka, miközben 646 személyt igazoltattak.

Címkék: balaton, siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.