2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Október 28. 12:29, péntek | Bulvár
Forrás: twitter, hvg

Elon Musk: Szabad a madár

Elon Musk: Szabad a madár

A techmilliárdos négy angol szóval törte meg a csendet, miután csütörtökön félrevezetés vádjával menesztette az egész Twitter felső vezetést.

Elon Musk csütörtökön lett a Twitter új tulajdonosa, majd gyorsan ki is rúgta a vállalat felsővezetőit, akiket azzal vádolt, hogy félrevezették őt. A történteket sem Musk, sem a Twitter, sem az elbocsátott vezetők nem kommentálták – egészen mostanáig.

A csendet Musk törte meg a Twitteren. Tettéhez csupán négy angol szót fűzött:

“the bird is freed”

vagyis, hogy „a madár szabad”, utalve ezzel a Twitter logójára és a kirúgásokra.

A Tesla, a SpceX és még sok más cég vezére a felvásárlással kapcsolatban korábban annyit mondott, „le akarja győzni” a Twitteren a spambotokat, nyilvánosan elérhetővé kívánja tenni azokat az algoritmusokat, amelyek meghatározzák, hogy a tartalom hogyan jelenjen meg a felhasználók számára, és meg akarja akadályozni, hogy a platform a gyűlölettől és a megosztottságtól visszhangozzon váljon, bár ezzel egyidejűleg hitet tett a cenzúra korlátozása mellett is - írja a HVG.hu.

Musk bejelentésére azóta már reagált Thierry Breton, az EU belső piacért felelős biztosa, aki szintén a madaras hasonlatot felkarolva ennyit közölt a platformon:

👋
@elonmusk
In Europe, the bird will fly by our EU rules.

vagyis felhívta Musk figyelmét arra, hogy annak a bizonyos szabadon engedett madárnak Európában az uniós szabályok mentén kell repülnie.

Címkék: Elon Musk, twitter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.