2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2023. Május 31. 07:58, szerda | Kultúra
Forrás: ahojkomarno.sk

Elindult a Magyar Lovas Színház nyári szezonja

Elindult a Magyar Lovas Színház nyári szezonja

A színház bemutatta a Lóvátett lovasok című zenés vígjátékot, melynek története valós, napjainkban megtörtént eseményeken alapul, igazi családi szórakozás, sok humorral, garantált nevetéssel és tanulságos befejezéssel.

Egy idős lókereskedő, Gázsi kiszabadul a börtönből, hazatérve elhatározza, hogy a jövőben jó példát mutat fiának és lányának. Rögtön az elején elcsábul egy fontos lóra tett ajánlattal. A problémát tetézi, hogy fia, Rómeó és barátja, Mercutio nem akarnak lemondani a lóvásárlásról. Lánya, Jenifer is bonyolítja a családi helyzetet. A lány úgy döntött, hogy főiskolára megy, sőt, beiratkozik a lovasiskolába is. Itt találkozik élete szerelmével, akitől gyermeket vár, és feleségül akarja venni. Az igazi probléma akkor merül fel, amikor a fiatalember hivatása kiderül...

A darab tele van szellemes jelenetekkel, humorral és persze lovakkal.

A darabot Márkos Attila írta, a zenét Szűts István szerezte . A tervezett szereposztás szerint fellép Zayzon Csaba, Krajnik-Balogh Gábor, Deák Fruzsina, Geri Tamás, Bucsi Annamária, Ágoston Máté, Kósa Zsolt, Derzsi György, Szabó Győző Gyula és Fehér Nóra. Közreműködik a Komáromi Magyar Lovas Színház tánccsoportja és lovasai.

Idén még három előadással készül a színház, így szeptember 22-23-án operagála, október 21-én a Háry János című musical, december 2-án pedig Mikulás-gála lesz.

Forrás: ahojkomarno.sk / komarom.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Augusztus 25. 08:38, péntek | Kultúra

A Netflix brutális évzárást tervez

5 új sorozat érkezik a streaming szolgáltatóra, melyek vélhetően egytől egyig komoly nézettséget hoznak majd.

2023. Július 17. 08:04, hétfő | Kultúra

A mozi története

A mozi olyan művészeti forma és szórakoztató médium, amely hatalmas hatást gyakorolt a kultúrára és az emberek életére világszerte.

2023. Július 03. 09:15, hétfő | Kultúra

A The Boys című sorozat 4. évadára még várnunk kell

A forgatások bár befejeződtek, de utómunka egyelőre nem veszi kezdetét. A népszerű szuperhős sorozat legújabb szériáját határozatlan időre elhalasztották.

2023. Szeptember 26. 10:14, kedd | Világ

Ezen a napon: Szeptember 26.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.