2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Február 17. 17:59, szerda | Kzélet
Forrás: TASR

Šeliga: Amennyiben nem változik meg a koalíció működése, még többen fognak elmenni

Šeliga: Amennyiben nem változik meg a koalíció működése, még többen fognak elmenni

Juraj Šeliga Mirsolav Kollár távozása kapcsán jó alkalmat lát arra, hogy a koalíció önreflexiót tartson és megváltoztassa hatalomgyakorlási módszereit. Mindezt nyilatkozatában tette közzé.

Šeliga elutasítja azokat az állításokat, miszerint Galgóc polgármestere, Mirsolav Kollár az elvesztett pártelnöki választások miatt hagyja ott a pártot. Szerinte Kollár érvei és okai egyértelműek és világosak. Hozzátette: amennyiben nem jön egyfajta önreflexió, hamarosan mások is távozhatnak a kormánykoalícióból. Šeliga szerint Szlovákia nehéz helyzetben van, de ennek oka nem csak a koronavírus okozta járvány objektív történései, hanem annak kezelése és menedzselése is. „Egy ilyen nehéz helyzetben most önkritikára és gyors cselekvésre van szükség,” magyarázta Šeliga. Elmondása szerint az embereknek most jó ötletekre, kevesebb halálesetre, üresebb kórházakra és nyugalomra van szükségük.

Kollár február 17-én jelentette be, hogy elhagyja a Za ľudí párt frakcióját és független képviselőként marad tovább a parlamentben. Fő okként a miniszterelnök általi járványkezelést jelölte meg. Szerinte a miniszterelnök inkonzisztens viselkedése és rendeletei tehetnek arról, hogy ma Szlovákia a legrosszabb mutatókkal rendelkezik a halálozási adatok terén.

Címkék: koalíció, Seliga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.